Novosti Sport Događanja

Čičani uređuju zapuštene lokacije u selu

03.04.2018. / Redakcija

KUD Čiče u suradnji s Volonterskim centrom u srijedu će u Novom Čiču provesti volontersku akciju „Učinimo naše selo ljepšim“.

Ovom akcijom mladi članovi Društva nastoje naselje učiniti ljepšim, a uredit će se i lokacije u selu koje su do sada bile zapuštene.

U tom kontekstu predviđeno je uređenje postojećeg cvjetnog vrta u naselju te sađenje i orezivanje ruža i ostalog cvijeća. Mladi članovi prekopat će postojeći vrt, pregledati i urediti park za djecu, osvježiti bojom postojeće klupe, urediti žardinjere i pripremiti ih za sadnju cvijeća, pokupiti sitno kamenje, suhe grane te pograbljati i poravnati zemljište.

-Provedbom ove akcije želimo mlade članove društva i sve mještane Novog Čiča potaknuti da odvajanjem malo slobodnog vremena kroz volontiranje možemo naše mjesto učiniti ljepšim i boljim. Potaknuti ih da sami razmišljaju o sljedećim akcijama i što je sve to potrebno našem selu da bude još ljepše. Po završetku akcije napraviti usporedbu kako je to bilo prije početka akcije, a kako sad izgleda. Stvoriti ono zadovoljstvo kod svih sudionika da su svojim radom nešto lijepo i korisno napravili za zajednicu – poručili su iz KUD-a Čiče.

Svi volonteri koji se žele priključiti akciji pozvani su sutra u Etno naselje Novo Čiče u 10 sati kada će se održati kratak dogovor o planu provedbe. Sama akcija provodit će se od 10:15 do 13 sati nakon čega slijedi druženje u naselju.

Foto: Facebook Etno naselje Novo Čiče

Podijeli