Novosti Sport Događanja

VIDEO: Rimac „proletio“ pistom ZTC-a s 250 km/h

26.04.2021. / Redakcija

Mate Rimac, tvorac električnog automobila i poduzetnik koji u svojoj rodnoj Svetoj Nedelji pokreće gradnju proizvodnog kampusa tvrtke Rimac, ovih je dana ponovno posjetio Veliku Goricu gdje koristi pistu Zrakoplovnog tehničkog centra V. Gorica za testiranja automobila. Ovoga puta na pistu je doveo C_Two, konceptualni električni automobil koji će kroz nekoliko mjeseci krenuti u serijsku proizvodnju i tako postati najbrži električni automobil na svijetu gledajući ubrzanje automobila, ali zasigurno postaviti i niz drugih rekorda.

Kako je sam Rimac rekao u snimci, njemu je lokacija vrlo posebna.

- To je zrakoplovna pista u Velikoj Gorici, koja je pola sata od naše tvornice, i tu sam prije 10 godina srušio pet Guinessovih rekorda sa svojim zelenim BMW-om E30, tako da je ovo povijesna lokacija za nas – poručio je u video koji je objavila tvrtka.

Razlog dolaska na goričku pistu bilo je provjeriti hoće li C_Two biti brži od Bugatti Chirona, a za usporedbu vožnje uz njega je bio Porschea Taycan Turbo S sa kojim se odmjerio na utrci na 402 metra. Kako je to izgledalo pogledajte u video materijalu.

Podijeli