Novosti Sport Događanja

Za Mudrinskog i Mitrovića ima mjesta i u 'prvih 11': Ovaj poraz treba dobro analizirati i izvući pouke

05.04.2021. / Damir Žbulj

Ulaskom Ognjena Mudrinskog i Josipa Mitrovića Gorica je protiv Rijeke 'živnula', ali na kraju nije to bilo dovoljno za potpuni povratak 'iz mrtvih'.

Gosti su na Gradskom stadionu vodili 4:0, ali su u posljednjim minutama morali strahovati za pobjedu.


Postavlja se pitanje zašto Mudrinski i Mitrović nisu ranije ušli na teren, a možda i zašto nemaju svoje mjesto u početnoj postavi...

"Sigurno da igračima na terenu nije bilo lako, a nije niti nama na klupi, što utakmica ide u tom smjeru."

"Mislim da nismo igrali loše, ali je Rijeka iskoristila svoje šanse koje je imala. Dolazili smo do posljednje trećine terena, ali nije bilo završnog dodavanja. Krenuli smo na kraju na sve ili ništa, vjerovali smo da možemo doći do izjednačenja, čak i preokreta, bili smo blizu i na kraju možemo biti ponosni na posljednjih 20 minuta. To nam treba biti vodilja i putokaz za iduće utakmice," rekao je poslije poraza srpski napadač turopoljskog prvoligaša, koji je uz malu minutažu stigao protiv Rijeke do osmog pogotka sezone.

"Trebamo dobro analizirati ovu utakmicu i iz nje izvući pouke. Imamo sada dva domaća susreta, dolaze nam Varaždin i Slaven Belupo. Spremamo se za to i nadamo se da ćemo već u subotu uzeti tri boda. Ima još devet utakmica, još se trebamo susresti sa svima, sve je još otvoreno. Naš cilj se zna, idemo prema njemu i nadam se kako ćemo na kraju uspjeti," naglasio je Mudri, koji je u kratkom vremenu pokazao kako je za protivnički gol puno opasniji od 'trkača' Matara.

Vidjelo se kako će Gorici do kraja sezone poprilično nedostajati ozlijeđeni Joey Suk i Oreščanin će morati brzo pronaći pravo rješenje unutar postojećeg kadra.

Junior se dosad nije pokazao kao pojačanje, Babec je drugačiji tip veznjaka pa će izgleda sve pasti na leđa Anthonyja Kalika. Ili će stručni stožer morati pronaći neka sasvim treća rješenja.

Ova utakmica pokazala je i koliko će u Gorici biti težak život nakon odlaska Kristijana Lovrića!

Novopečeni reprezentativac je prije početka dvoboja s Rijekom dobio prigodne darove nakon debija za Vatrene, ali je zbog lakše ozljede ostao na klupi. Morao ga je Oreščanin početkom nastavka uvesti u igru i odmah je momčad dobila više samopouzdanja i bila opasnija. Iako je to tek u pravom smislu došlo do izražaja ulaskom Mudrinskog i Mitrovića.

Gorica previše ovisi o Lovrićevoj kvaliteti i inspiraciji, ali je Mitrović pokazao kako ima veliki potencijal i možda su nadolazeće utakmice protiv Varaždina i Slaven Belupa dobra prilika da ga se polako uvodi u udarnu postavu.

Pogotovo jer i Dario Špikić na kraju sezone odlazi u Dinamo.

"Nije to najbolje izgledalo u prvom poluvremenu, a nismo bolje niti ušli u drugo. Imali su oni više šansi i naravno da nije to bilo lako gledati s klupe. Dobro smo reagirali kad smo ušli u igru..."

"Svi smo vjerovali do zadnje sekunde, ali oni su na kraju zaslužili pobjedu," naglasio je mladi ofenzivac Gorice, koji je nedavno upisao nastup i pogodak za U-20 hrvatsku reprezentaciju u prijateljskom dvoboju i pobjedi nad Turskom.

"Igrači koji su bili na reprezentativnim okupljanjima trebaju se sada prvo odmoriti i mislim da će to protiv Varaždina bolje izgledati," zaključio je Mitrović.

Situacija na ljestvici više nije toliko 'komotna', kako je bila prije malo više od mjesec dana. Posljednja prvenstvena pobjeda datira s kraja veljače, doma protiv Istre 1961, a nakon toga Oreščaninova momčad zaredala je s dva remija, protiv Osijeka i Hajduka i dva poraza, od Dinama i Rijeke. Gorica je još uvijek na trećoj poziciji, koje vodi u Europu iduće sezone, ali Rijeka je stigla na šest bodova minusa, dok Splićani zaostaju devet bodova, ali i dvije odigrane utakmice manje. 

Goričane u travnju čeka 'lakši' raspored, nakon domaćih dvoboja s Varaždincima i Koprivničancima slijedi gostovanje  Šibeniku pa utakmica s Lokosima na Gradskom stadionu. 

No, u travnju je na rasporedu i povijesni okršaj s Dinamom na Maksimiru u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa. 

Mogao bi ovo biti ključni mjesec za klupske europske ambicije!

Podijeli