Novosti Sport Događanja

Stjepan Bačurin i Ivan Njegač s Hrvatskim vitezovima debitiraju u WSB-u

01.02.2018. / Damir Žbulj

Hrvatski vitezovi (Croatian Knights) otvorit će svoju debitantsku sezonu prestižne WSB Svjetske boksačke serije u petak od 18 sati u talijanskoj Firenzi, gdje će imati okršaj s Italian Thunderom.

Jedan od trenera u hrvatskoj ekipi je i proslavljeni stručnjak Stjepan Bačurin, velikan velikogoričkog boksa, koji je za svoj predani rad u ovom sportu dobio i nagradu za životno djelo Grada Velike Gorice.

U Firenci će Hrvatske vitezove predstavljati i naš profesionalac Ivan Njegač, kojem će u kategoriji do 64 kilograma protivnik biti Paolo di Lernia.

Hrvatska boksačka ikona Željko Mavrović direktor je naše reprezentacije: "Ispisujemo povijest hrvatskog boksa. Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat."

Prvi će u ring izaći Bjelorus Jevgenij Karmiljčik, hrvatsko pojačanje u kategoriji do 49 kg, protiv Talijana Federica Emiliana Serre. Filipa Poturovića u njegovom WSB debiju čeka Francesco Grandelli, inače profesionalni boksač. Srbin Aleksa Marković, koji za Croatian Knights nastupa u srednjoj kategoriji, suprotstavit će se iskusnom Vincenzu Lizziju, zvanom Irac. Toni Filipi u teškoj kategoriji imat će priliku 'osvetiti' brata u borbi s talijanskim kapetanom Clementeom Russom, koji je lani s 3:0 slavio protiv Bepa Filipija, dok je 2013. na Europskom prvenstvu u borbi za medalju svladao i hrvatskog boksača Marka Čalića.

"Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara su mnogi oslabljeni, neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve," izjavio je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.

(Foto: Italia Thunder)

 

 

Podijeli