Novosti Sport Događanja

Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta"

07.12.2023. / Maja Peranić

Osam vatrogasaca s tri vozila gasilo je jutros požar kuće u ulici Petra Svačića u samom centu grada. Brzom dojavom i intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, izbjegnuta je veća šteta, a što je najvažnije spašen je jedan ljudski život.

Vatra je buknula oko 11 sati, a iz podrumskog dijela kuće počeo se širiti gusti dim što su vidjeli građani i odmah pozvali vatrogasce. Na intervenciju su vrlo brzo izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica kojoj je dojavljeno da se u kući koja je u plamenu nalazi osoba.

- Naših 8 vatrogasaca je izašlo na intervenciju s tri vatrogasna vozila. Dojavljeno nam je da se dimi iz podruma obiteljske kuće. U objektu smo zatekli jednu unesrećenu osobu, izbavili je iz objekta i predali hitnoj medicinskoj pomoći na zbrinjavanje. Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta - ispričao nam je zapovjednik JVP-a Velika Gorica Ivica Maceković.

Radi se o osobi srednjih godina koja je, prema riječima zapovjednika, bila pri svijesti te su joj vatrogasci danas spasili život. Svakako je pohvalna brza reakcija građana koji su odmah pozvali centar 112 koji je usmjerio poziv prema velikogoričkim vatrogascima.

-Sva takva događanja u urbanim sredinama, u samom centru grada ne mogu proći ne zamijećeno i po pravovremenoj dojavi spriječena je šteta, pa i mogli bismo reći i nesreća s mogućim smrtnim posljedicama-rekao nam je zapovjednik Maceković.

Na samom objektu ima materijalne štete. Dijelovi podrumskog prostora su izgorjeli kao i nekoliko stvari koje su se ondje nalazile. Prema riječima vatrogasaca zidovi su oštećeni od jakog dima, a vatra je zahvatila i prostorije kuće koje se nalaze blizu podruma. No pravodobnom reakcijom građana i vatrogasaca veća šteta je ipak spriječena.

Točan uzrok požara doznat će se nakon što policija obavi očevid na objektu u Svačićevoj ulici.

(foto vgdanas/jvp Velika Gorica)

Galerija slika

Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta" Vatrogasci iz plamena u Svačićevoj spasili čovjeka: "Osoba je bila pri svijesti, živa, iznijeli smo je van iz gorućeg objekta"

Podijeli