Novosti Sport Događanja

Još jedno zlato za najbolji vinski film Turističke zajednice Zagrebačke županije na međunarodnom festivalu turističkog filma Terres

17.09.2023. / Redakcija

Turistička zajednica Zagrebačke županije obara rekorde u posjećenosti, ali i međunarodnoj promociji kao vinska destinacija, a sve to pred početak nagrađivanog vinskog festivala VIA VINO.

Destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije Okusi prije svega - Zagreb County A Taste Above nagrađen je još jednim svjetskim priznanjem. Na svečanoj ceremoniji međunarodnog festivala turističkog filma, Terres u španjolskoj Tortosi, film Okusi prije svega osvojio je pobjedničko zlato u kategoriji promotivnih turističkih filmova.

Među najuspješnijim vinskim filmovima Hrvatske, film Turističke zajednice Zagrebačke županije ranije je proglašen najboljim vinskim filmom Zagreb Tour Film Festivala, osvojio srebrno priznanje u kategoriji Enoturizma ART&TUR festivala u Portugalu te srebro njemačkog World Media Festivala u kategoriji destinacijskog marketinga regija. Novo međunarodno zlato, ukupno je četvrta nagrada filmu koji promovira i poziva na istraživanje vinskih cesta Zagrebačke županije ali i više, okusa i mirisa te očuvane prirode koja oduševljava posjetitelje.

- Destinacijski film Okusi prije svega pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu prirodnih ljepota i eno i gastro doživljaja koje mogu uživati u našem kraju. Lokalno, autohtono, održivo. Vjerujem da se točno te poruke vide u svakom kadru ovoga filma, a da je poruka dobro primljena svjedoče sada već četiri nagrade koje brojimo za ovo medijsko predstavljanje. Dobra turistička destinacija zahtijeva toliko puno i toliko različitog predanog rada u kojeg svi moramo biti uključeni. Dobra komunikacija onoga što nudimo na kraju je korak koji odlučuje i ono što gosta potiče da dođe u našu ili ode na neku drugu destinaciju. Zato me iznimno veseli da se na festivalima prepoznaje cjelovitost našeg rada - izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Film Okusi prije svega nastao je u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta ali i stola.

- Ovakav međunarodni uspjeh u promociji vinskih cesta, vrhunskih vina i nagrađivanih vinara ovog prepoznatog vinskog kraja možemo zahvaliti dugogodišnjoj suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije. Današnji posjetitelji ne žele da im kroz film govorimo kako je destinacija najbolja ili najljepša, žele čuti autentičnu priču, osjetiti doživljaje, povezati se s destinacijom. Upravo je takav film Okusi prije svega, gdje između ostalog, glavni glumci nisu glumci, već sami vinari. Zahvalni smo na suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, koja je prepoznala potrebu kao i trendove u turističkoj komunikaciji kojoj je temelj, doživljaj. Ponosni smo što smo to uspjeli prenijeti na film – kaže producentica i kreativna direktorica filma Martina Miličević.

Uspješne promotivne kampanje dovele do rekordne posjećenosti Zagrebačke županije a uskoro počinje i omiljeni vinski festival VIA VINO.

S nagradama prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala, Turistička zajednica Zagrebačke županije dobila je snažna priznanja za svoj rad u promociji turizma ovog zelenog zagrebačkog prstena. Pored međunarodnih nagrada, Zagrebačka županija postala je popularna destinacija u kojoj je zabilježen rekordan porast u broju noćenja.

Rujan i listopad idealno su vrijeme za otkrivanje vinskih cesta na kojima vas od 19. 09. do 14. 10. očekuje najbolji vinski festival kontinentalne Hrvatske, počinje omiljeno VIA VINO u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije. Posjetite filmske lokacije i prepustite se jedinstvenom doživljaju glazbe, umjetnosti, vina i izvornih namirnica ovog svjetski prepoznatog kraja!

Podijeli