Novosti Sport Događanja

Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije

05.05.2023. / Anes Šuvalić

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec uručio je župniku Norbertu Ivanu Koprivecu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za konstruktivnu obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici. Novac je dodijeljen putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije.

- Radujem se tome da je došao trenutak potpisivanja ugovora za obnovu zvonika župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. Hvala Bogu, crkva nije statički ugrožen tako da bogoslužje, susreti i euharistija održavaju se svakodnevno u crkvi. Zvonik je orijentir u svakom mjestu i predstavlja njegovo središte, kao i zvona koja pozivaju vjernike na molitvu i svetu misu. Iščekujemo trenutak kada će zvona ponovno zazvoniti na našem obnovljenom zvoniku – rekao je župnik Koprivec.

U ime Grada Velike Gorice gradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalio je Zagrebačkoj županiji i Vladi za novac kojim će se obnoviti „velikogorička katedrala“.

- Ovo puno znači za sve vjernike, kako ove župe tako i cijeloga grada. Zadovoljni smo na sredstvima koja su nakon razornog potresa osigurana za osnovnu školu u Dubrancu, za stari grad Lukavec te za sve naše ustanove, škole i mjesne odbore. To daje nadu i optimizam da ćemo u što skorije vrijeme biti obnovljeno sve što dosad nije te da će nekoliko naših obitelji koje još žive u kontejnerima Božić dočekati u novim kućama – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Svoje zadovoljstvo i ponos nije mogao skriti niti zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i kao Velikogoričanin i kao župljanin ove župe.

- Radujem se zajedno sa svih 4400 obitelji koje gravitiraju ovoj našoj župnoj zajednici. Upravo tu radost doživjeli su i žitelji naše susjedne općine Kravarsko. Naime, tamo je uz pomoć Zagrebačke županije u svega godinu i pol sagrađena nova mjesna crkva. Ovom prilikom želim zahvaliti Vladi koja je oslobodila decentralizirana sredstva kako bi sve oštećene zgrade javne namijene mogli sanirati – istaknuo je Kolarec.

Zamjenik župana dodao je kako je Zagrebačka županija do sada potpisala 75 ugovora, a 23 ih je otišlo u grad Veliku Goricu. Zahvalio je i gradonačelniku Ačkaru i njegovim suradnicima na izvrsno odrađenom poslu.

- Kroz nekoliko dana ćemo se opet vidjeti ovdje u Velikoj Gorici kada će Zagrebačka županija dodijeliti ugovor vrijednosti 2,8 milijuna eura za izgradnju osnovne škole u Dubrancu, kao i za obnovu društvenog doma u Kozjači – zaključio je Kolarec.


Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Galerija slika

Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije Zamjenik župana Kolarec uručio je župniku Koprivcu ugovor vrijedan gotovo 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije

Podijeli