Novosti Sport Događanja

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs"

02.04.2023. / Redakcija

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove su godine obilježili "krvavi Uskrs".

Prošlo je 32 godine otkada je 31. ožujka 1991. godine braneći svoju domovinu u akciji "Plitvice" poginuo redarstvenik Josip Jović. Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i ove godine su obilježili „krvavi Uskrs“ i odali počast žrtvama koje su pale u Domovinskom ratu.

Okupljeni su se prisjetili događaja iz 1991. godine, kada su hrvatski redarstvenici, pripadnici specijalnih postrojbi Ministarstva unutarnjih poslova, deblokirali područje Plitvica koje su prethodno zauzeli srpski pobunjenici. Nažalost, u razmjeni vatre s pobunjenicima, poginuo je Josip Jović, kojeg pamtimo kao prvu hrvatsku žrtvu u Domovinskom ratu. Pogibija redarstvenika Jovića bila je uvod u krvava događanja ratne 1991. i početak Domovinskog rata, koji je završio oslobađanjem okupiranih prostora Republike Hrvatske i mirnom reintegracijom Podunavlja.

Neka mu je vječna slava i hvala.

Galerija slika

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs" Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs" Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs" Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs" Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs" Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Velika Gorica i ove godine obilježili "krvavi Uskrs"

Podijeli