Novosti Sport Događanja

Za Doriana prikupljeno više od 205 tisuća kuna: Akciju podržali brojni volonteri, udruge, donatori i građani

28.12.2022. / Anes Šuvalić

Akcija Buvljakuša za našeg malog sugrađanina Doriana Pucekovića približava se svome cilju, a to je cifra od 280 tisuća kuna potrebnih za izgradnju lifta za mališana u njegovoj obiteljskoj kući. Naime, četverogodišnji Dorian boluje od spinalne mišićne atrofije i zbog toga ne može samostalno hodati.

Buvljakuše su uz pomoć brojnih volontera, udruga, donatora i građana dosad prikupile više od 205 tisuća kuna.

- Možete li samo zamisliti kakve sve emocije nas isprepliću, a vjerujemo i sve vas koji ste dio ove predivne velike priče. Bezbroj puta hvala što ste nam oslonac i podrška i što vjerujete u nas i da je i ono nemoguće moguće ako u to dovoljno vjerujemo – poručile su Buvljakuše.

Njihov rad u zajednici postao je prepoznat pa su nedavno dobile i nagradu „Turopoljsko srce“ Grada Velike Gorice.

- Nismo bile ni svjesne što to znači, do trenutka dok nismo morale izaći na pozornicu kada su koljena počela klecati. Kad smo se popele na binu i vidjele u kakvom se društvu nalazimo, tada smo tek shvatile nije ovo mala stvar - rekla nam je Gordana Lazić, predsjednica Udruge „Buvljakuše“.

Uz njih su istu nagradu dobile i članice Udruge žena Buševec s kojima su surađivale u akciji za Doriana.

- Izuzetno nam je drago da smo ove godine bile rame uz rame s kolegicama iz Udruge žena Buševec. One već dugi niz godina vrijedno i požrtvovno rade te nam je bilo jako drago da je prepoznat njihov rad u zajednici – dodala je Gordana.

Kako kaže naša sugovornica, sve više ljudi, naročito mladih, želi pomagati drugim ljudima.
- U medijima se može vidjeti koliko su se mladi kroz svoje udruge i društva aktivirali te počeli raditi humanitarne akcije.

Naročito tijekom adventa. Svatko je napravio neku „humanitarku“ u svom okruženju. Humanitarni rad sve je prepoznatljiviji u društvu i ljudi žele osjetiti kakav je osjećaj pomoći drugom čovjeku, a to se ne da opisati to moraš osjetiti – zaključila je naša sugovornica.

Podijeli