Novosti Sport Događanja

Zlatne odbojkašice Velike Gorice: A sada kreće borba za Prvu ligu

18.04.2023. / Damir Žbulj

Na savršen način zaključile su odbojkašice Velike Gorice ovu gotovo pa savršenu sezonu, pobjedom u gradskom derbiju nad rivalkama iz HOK Gorica. Rezultat ne iznenađuje, jer 25:17, 27:25 i 25:20 samo potvrđuje razliku u kvaliteti između prve i posljednje ekipe na ljestvici.

Pod vodstvom Vinka Ivelja i Dražena Uzelca Velikogoričanke su u 22 kola upisale 21 pobjedu i tek jedan poraz, ukupno su izgubile samo 11 setova te su sa 62 osvojena boda dominantno osvojile naslov prvakinja 1. B HOL Sjever i apsolutno zasluženo su oko vrata stavile zlatne medalje!

Sada su na redu kvalifikacije za plasman u viši rang u Prvu HOL, što je drugi razred hrvatske ženske klupske odbojke i bilo bi sjajno djevojke iz Velike Gorice gledati u društvu ekipa kao što su ŽOK Sinj, OK Pula, ŽOK Dubrovnik, Kitro Varaždin...

Kapetanica Mila Lukić preuzela je na kraju ove fantastične sezone pobjednički trofej, a zlatne medalje zaslužile su Erika Filipan, Antonia Mlinac, Nikol Matić, Petra Predrijevac, Paula Pavlović, Marta Butković, Nika Kovačević, Ema Injić, Valentina Soldan, Stella Mlinac, Ema Đurak, Lea Meštrović...

Sada su na redu pripreme za vrhunac ove sezone, kvalifikacijski turnir za ulazak u Prvu HOL, koji je na rasporedu 6. i 7. svibnja.

Mlade djevojke OK Velika Gorica dominirale su i u 3. HOL skupina Jug. Druga ekipa osvojila je prvo mjesto i zlatne medalje te mogućnost promocije u 2. HOL Sjever. Uspješno su se u 3. HOL natjecale i treća i četvrta ekipa OK Velika Gorica, što dovoljno govori o odličnom radu s mlađim dobnim kategorijama i da će u budućnosti biti kvalitetnih igračica iz vlastitog 'pogona' i za seniorsku ekipu.

No, sada je prvo vrijeme za malo odmora i uživanja u 'zlatu', a već za koji dan počinju pripreme za kvalifikacije za Prvu HOL, samo jednu stepenicu ispod hrvatske Superlige, gdje Velika Gorica, s obzirom na tradiciju i bogatu povijest, zaslužuje imati svoj ženski odbojkaški klub.

Idemo korak po korak, rekli bi u OK Velika Gorica!

 

 


(Foto: OK Velika Gorica)

 

 

 

Galerija slika

Zlatne odbojkašice Velike Gorice: A sada kreće borba za Prvu ligu Zlatne odbojkašice Velike Gorice: A sada kreće borba za Prvu ligu Zlatne odbojkašice Velike Gorice: A sada kreće borba za Prvu ligu

Podijeli