Novosti Sport Događanja

Zlaja Horvat: Gorica mi je ostala u lijepom sjećanju!

23.01.2018. / Damir Žbulj

Hrvatske rukometaše u srijedu u zagrebačkoj Areni od 20.30 sati čeka veliki okršaj s Francuzima u borbi za ulazak u polufinale Europskog prvenstva na domaćem terenu!

Važna karika naše reprezentacije godinama je i Zlatko Horvat, legendarno desno krilo i kapetan Zagreba, koji je u hrvatskom dresu osvajao brojna odličja! U svojoj vitrini ima europsko srebro iz Norveške 2008. godine te dvije bronce, u Srbiji (2012.) i Poljskoj (2016.). Svjetsko srebro iz Hrvatske 2009. sigurno posebno pamti, dok je svjetsku broncu oko vrata stavio u Španjolskoj 2013. godine. Horvat je bio i ključan dio ekipe koja je u Londonu 2012. godine osvojila olimpijsku broncu...

Popularni Zlaja zbog svoje je požrtvovnosti i borbenosti ljubimac publike i naših navijača, a u sportskom je svijetu poznat i kao 'rukometni Francesco Totti', pošto je cijelu svoju karijeru posvetio svom Zagrebu, baš kao što je talijanski nogometaš legenda Rome.

Međutim, malo ljudi zna kako je Horvat 2004. godine jedno kratko vrijeme nosio i dres RK Gorice!

Horvat je stigao na posudbu i pomogao Goričanima u povijesnom uspjehu i plasmanu među hrvatsku rukometnu elitu!

"Odigrao sam tih nekoliko kvalifikacijskih utakmica za ulazak Gorice u Prvu ligu. Protiv tih dečki sam odigrao puno puta dok sam bio junior i kadet, bilo je uvijek napeto i zanimljivo. Kad su ulazili u Prvu ligu pozvali su me da dođem, dogovorili su se sa Zagrebom. Osjećao sam se kao da se znamo cijeli život, kao da igramo zajedno '20 godina'. Super su me prihvatili i bilo mi je odlično!"

LEGENDARNA 'MLOHAVA ĆUNA'

"Dečki su bili 'prva liga' i na te dane uvijek imam lijepo sjećanje," posebno je naglasio u razgovoru za VG Danas.

"Bilo je raznih anegdota, a sjećam se i pozdrava 'Mlohava ćuna', to mi je posebno ostalo u pamćenju. Pjesma Hladnog piva bila je himna!"

Pod vodstvom Zdravka Malića i Darka Šipoša RK Gorica je tada osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi-zapad sa samo dva poraza i kroz kvalifikacije protiv ekipa Umaga, Bjelovara, Preloga, Karlovca i Zadra izborila ulazak među prvoligaše. Hrvoje Pekera bio je kapetan, a igrali su još, uz Horvata, Igor Totić, Miroslav Maravić, Tomislav Mesarov, Dario Zrnić, Stjepan Crnolatac, Matko Jurinović, Robert Lazić, Mario Turan, Matija Černetić, Krunoslav Konjar, Josip Čale, Josip Dijanić, Ivo Nedić, Trpimir Petrač, Siniša Žigić, Gordan Šimunić, Zoran Pašić i Mario Crnolatec.

HVALA ZAGREBU I CIJELOJ HRVATSKOJ

Horvat se osvrnuo na utakmicu s Norvežanima te je najavio veliki, epski dvoboj s Francuskom!

"Vidjeli ste pravu Hrvatsku, s agresivnom obranom u kojoj je do izražaja došao Stevanović. Kad je bilo stvarno potrebno bio je na visini zadatka. Vjerujem kako ćemo pravi posao odraditi i u srijedu protiv Francuske, koja je stvarno moćna!"

"Znamo tko su i što su Francuzi. Znamo što mogu! Igraju svoju igru, strpljivi su u napadu, a obrana im je najjače oružje, zajedno s vratarima. 'Milijun' puta smo igrali s njima, oni znaju nas, mi znamo njih. Bit će vatreno! Znat ćemo rasplet i prije naše utakmice, vidjet ćemo hoćemo li morati juriti 'razliku', ali ne zamaramo se time i razmišljamo o samo o sebi," naglasio je Zlaja.

Pohvalio je i sjajnu podršku navijača...

"Predivna atmosfera bila je na tribinama, navijači su nas nosili. Hvala Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj i jedva čekam srijedu da počne ta utakmica!"

(Damir Žbulj) 

 

 

Podijeli