Novosti Sport Događanja

Zapažen nastup Škrinjarića i Kaurića na državnoj završnici u super sprint duatlonu, Maratonci sudjelovali na PH u planinskom trčanju

10.05.2021. / Damir Žbulj

U Slavonskom Brodu je održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu na kojem su nastupili Velikogoričanin Bruno Škrinjarić, braneći boje Triatlon kluba Maksimir te Tin Kaurić iz Triatlon kluba Velika Gorica.

Iskusni Škrinjarić je u seniorskoj konkurenciji utrku koja se sastoji od 2,5 km trčanja, 10 km vožnje bicikla i 1,25 km trčanja završio na petoj poziciji, dok je mladi Kaurić u ukupnom poretku osvojio 12. mjesto, od 62 natjecatelja.

Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju održano je u sklopu utrke Boroša. Utrka je to u organizaciji Atletskog kluba Sljeme koja starta na zagrebačkom Jelačićevom trgu a završava kod televizijskog tornja na Sljemenu. Dakle, ukupno je to oko 12 km dužine s nešto manje od 900 metara visinske razlike.

Ovaj put u dresu svog Maraton kluba Velika Gorica Bruno Škrinjarić je s vremenom 1:01:42 završio kao deseti u ukupnom poretku.

Nakon Brune, u cilj ulaze i Vedran Planinšek u vremenu 1:10:05 te Berislav Devčić s vremenom 1:35:18. Kod žena je MKVG predstavljala Sanja Klarin, kojoj je ovo bilo prvo upoznavanje s ovom utrkom, a dionicu je prošla za 1:39:03.

"Spomenuti ćemo i rezultate naših novih klupskim kolega Hrvoje Mikulića i Jasne Mikulić, koji su utrku završili s vremenima 1:24:03 i 1:32:16. Veselimo se vidjeti ih u klupskim bojama već na sljedećoj službenoj utrci," pohvalili su nam se iz MK Velika Gorica.

"Josip Martinović i Danijel Trgovac su nastupili na još jednom virtualnom izdanju utrke Wings for life – planetarno popularne utrke koja svugdje u svijetu starta u isto vrijeme i gdje cilj utrke lovi vas, a ne vi njega. Kako je utrka bila virtualna, dečki su izabrali dobro im znanu domaću rutu od Velike Gorice do Velike Kosnice pa preko Žitnjaka, Utrina i Buzina natrag do Velike Gorice. Kako je start bio točno u 13:00 sati, dečki su se osim velike dužine morali boriti i sa žarkim suncem i s ne baš idealnom temperaturom za trčanje. No nikako nisu posustali, te su bili 'uhvaćeni' na 22,5 km za Danijela te na 28,45 km za Josipa," dodali su iz kluba.

Sljedećeg vikenda opet dolazi red na mlađe kategorije, koje nastupaju na Atletskom mitingu 'Dinamo Zrinjevac 2021' te na 3. kolu HALS-a za limače i limačice.

 

Podijeli