Novosti Sport Događanja

Zamjena za Pulu: Gorica u ponedjeljak s Lokosima igra za četvrtfinale Kupa

04.12.2020. / Damir Žbulj

Zbog koronavirusa u redovima Istre 1961 odgođen je dvoboj 14. kola HT Prve lige koji se u ponedjeljak trebao igrati u Puli.

No, brzo je pronađena adekvatna alternativa, jer će se u ponedjeljak onda na Gradskom stadionu od 17 sati odigrati okršaj osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa s Lokomotivom, koji je bio prvotno planiran za 16. prosinca.

Goričani su nakon gostovanja na Maksimiru 17. listopada zbog korone pauzirali 34 dana, vratili su se pobjedama nad Šibenikom i Varaždinom, prvenstvenim 1:1 remijem s Lokosima te 0:1 porazom od Slaven Belupa.

"Dogovorom između dvaju klubova, uz potvrdu Povjerenstva za natjecanje, u ponedjeljak će se odigrati utakmica osmine finala Kupa Hrvatske između HNK Gorice i NK Lokomotive. Ranije predviđen termin bio je 16. prosinca, no taj će se susret odigrati u ponedjeljak u 17 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, uz izravni televizijski prijenos na HNTV-u," pojašnjenje je iz HNK Gorica.

Turopoljski prvoligaš idući prvenstveni okršaj ima zakazan za 12. prosinca, doma protiv trenutno vodećeg Osijeka, a ovaj turbulentni dio jesenske sezone zaključit će 20. prosinca na Poljudu s Hajdukom.

Lokomotiva ove sezone nije niti sjena one ekipe koja je stigla do titule viceprvaka Hrvatske. Trenutno su pri samom dnu ljestvice HT Prve lige sa samo jednom pobjedom i devet osvojenih bodova, koliko imaju i Istra 1961 i Varaždin, ali su oni barem dva puta slavili. U subotu je zagrebačka momčad trebala dočekati Šibenik, ali je zbog korone u gostujućim redovima i taj susret odgođen za neka sretnija vremena.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli