Novosti Sport Događanja

Zaista povijesni uspjeh za PAK Uspon: Velimir Šandor, Miljenko Vučić i Mirnes Omerhodžić dio hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Japanu

19.04.2024. / Damir Žbulj

Paraatletski klub Uspon ponos je našeg grada, a priliku za nove sjajne sportske rezultate imat će od 17. do 25. svibnja na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu!

U sastav reprezentacije pozvani su i Velimir Šandor i Miljenko Vučić i Mirnes Omerhodžić pa će to biti povijesni trenutak za Uspon, jer će na jednom velikom natjecanju nastupiti čat tri klupska predstavnika.

"Nakon što je na Europskom prvenstvu 2021. godine nastupilo dvoje naših sportaša, ovo je najveći uspjeh kluba od osnutka po brojnosti naših predstavnika u sastavu hrvatske reprezentacije," javila je čelnica PAK Uspon Nataša Sobočan.

Iza ovog uspjeha stoji jako puno rada, znoja, odricanja i izbivanja od kuće," posebno je istaknula.

"Naši dečki su sezonu otvorili dobro, nastupili na nekoliko natjecanja i odradili dva ciklusa reprezentativnih priprema. Po ovogodišnjim rezultatima i trenutnim svjetskim rang listama Velimir drži treće mjesto, Miljenko također treće mjesto, dok je Mirnes trenutno na sedmoj poziciji," dodala je Sobočan.

Kako bi ovaj uspjeh Uspona bio još i veći, kao dio hrvatske reprezentacije u Japan putuju i treneri Ivan Čengić i Mihovil Rendulić te asistentica Ana Zokić.

"Našoj delegaciji želimo puno uspjeha, ali prije odlaska u Kobe čekaju ih završne pripreme reprezentacije u Medulinu, od 22. travnja do 3. svibnja, a onda i nastup na našem mitingu u Velikoj Gorici, koji je na rasporedu 5. svibnja," zaključila je čelnica Uspona.

Šandor se s dva Svjetska prvenstva vratio s broncom oko vrata, iz Dohe 2017. i Londona 2017. godine. Miljenko Vučić je u bacanju kugle u Dubaiju 2019. godine bio srebrni!

 

Galerija slika

Zaista povijesni uspjeh za PAK Uspon: Velimir Šandor, Miljenko Vučić i Mirnes Omerhodžić dio hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Japanu

Podijeli