Novosti Sport Događanja

Zagrebaši projurili kroz Goricu: Ceković 'na krivoj strani', briljirao Klarica

02.04.2023. / Damir Žbulj

Kao što se moglo i očekivati, PPD Zagreb nije imao nikakvih problema u Velikoj Gorici. Hrvatski prvak slavio je 34:22, ali ponovno je lijepo bilo vidjeti i bivšeg najboljeg sportaša našeg grada Davora Ćavara pa Luku Lovru Klaricu, Paola Kraljevića, a pogotovo Hrvoja Cekovića, klupsku legendu i bivšeg kapetana Gorice, sada u dresu Zagrebaša.

Šteta što je utakmica bila praktički u istom terminu kao i dolazak Dinama u naš grad pa nije bilo malo više navijača.

Rezultatske neizvjesnosti nije bilo, iako je nakon 20-ak minuta igre ekipa Andrije Nikolića još držala priključak i golovima Frankovića i Cikatića bila na samo dva pogotka minusa.

Međutim, gosti do predaha postižu pet, a Gorica tek jedan pogodak i u nastavak se ulazi s realnih 10:16 na semaforu.

Zagrebaši su rutinski odradili ostatak utakmice i potvrdili svoju kvalitetu. U završnici su otišli i na dvoznamenkastu razliku te su na kraju uvjerljivo došli do bodova.

Predvodio ih je upravo Klarica, koji je domaću mrežu zatresao sedam puta, iz osam pokušaja. Ćavar i Ceković postigli su svaki po dva komada, bez promašaja.

Niko Franković je u dresu Gorice postigao pet golova (5/11), dok je pet zabio i Maksimilijan Jurić, ali uz tek jedan promašaj. Kajo Cikatić je precizan bio tri puta, baš kao i Zvonimir Turkalj, koji je sva tri svoja pogotka postigao s linije sedam metara.

Mislav Turčić imao je tek jednu obranu, Sladoljev četiri, a Jozepović je ostao bez uspješne intervencije.

U idućem kolu, koje se igra 15. travnja, Gorica gostuje u Našicama kod Nexea, ali prije toga će idući tjedan na vrućem gostovanju u Trogiru pokušati izboriti svoje mjesto na Final 4 završnici Hrvatskog rukometnog kupa.

Podijeli