Novosti Sport Događanja

Zadranin umjesto Zadranina: Gorica angažirala zvučno pojačanje

12.12.2019. / Damir Žbulj

Nakon odlaska Ivana Vraneša u redove Šibenke u KK Gorica nisu sjedili skrštenih ruku nego su brzinski svoje redove doveli iskusno pojačanje.

Ante Gospić bio je želja trenera Josipa Sesara i prije početak ove sezone, no, tek sada je dogovoren angažman ovog 203 centimetra visokog krila, koji je svoju karijeru počeo u rodnom Zadru.

Preko američkog sveučilišta Flagler University stigao je i do klubova u Španjolskoj i Danskoj, nekoliko sezona nosio je dres zagrebačke Cibone, nastupao je i za Zabok i za Vrijednosnice Osijek, a u Veliku Goricu 29-godišnjak stiže iz redova Adria Oil Škrljeva.

U HT Premijer ligi ove je sezone u prosjeku imao više od 15 poena i pet skokova po utakmici.

"Gospić je kvalitetan, čvrst i iskusan igrač, koji je poznat po ogromnoj energiji koju daje za svoju ekipu. Smatramo da smo u svoje redove doveli kvalitetnog igrača, koji će sa svim svojim vrlinama pomoći cijeloj ekipi da ostvari što više pobjeda u HT Premijer Ligi i Kupu Krešimira Ćosića," poručili su iz stožera Gorice.

Treba još vidjeti kako će se Gospić prilagoditi na Sesarove zahtjeve, kako će se uklopiti u momčad u kojoj nema 'zvijezda' i u kojoj su glavne karike Mislav Brzoja i Lovro Mazalin.

Imat će Gospić priliku već protiv Splita u subotu od 17.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u velikom okršaju sa Splitom pokazati svoje kvalitete goričkoj publici, ali i cijeloj Hrvatskoj jer će utakmica biti u prijenosu na HRT-u.

Split je Goricu dobio na Gripama na otvaranju sezone, vrijeme je za revanš.

(Foto: KK Cibona)

Podijeli