Novosti Sport Događanja

Zadar u finišu slomio otpor Gorice: Nismo im smjeli dozvoliti toliko napadačkih skokova

02.12.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice poraženi su u desetom kolu HT Premijer lige na gostovanju u Zadru rezultatom 67:61 (18:14, 17:21, 16:16, 16:10).

Bio je to u potpunosti izjednačen dvoboj, kojeg je domaćin u svoju korist okrenuo u posljednjoj četvrtini.

Imali su Zadrani u drugoj dionici i dvoznamenkastu prednost (29:16), ali se na poluvrijeme odlazi s 35:35.

Sredinom treće četvrtine Goričani imaju šest poena viška (39:45), ali se u posljednjih deset minuta ulazi s izjednačenim rezultatom (51:51).

Ipak, Zadar u posljednjih pet minuta kontrolira susret i dolazi do svoje devete ovosezonske prvenstvene pobjede.

Lovro Mazalin predvodio je Goricu s 20 poena, Ivan Vučić dodao je 16, a Mislav Brzoja 12 poena. Šut za tricu presudio je ovaj susret, jer se s 3/19 teško može dobiti bilo koja utakmica.

Kod pobjednika se istaknuo Dominic Gilbert sa 16 poena i deset skokova. 

“Bila je to teška, prava fizička utakmica, uz dosta promašenih šuteva i nešto nervoze. Mislim da smo izgubili u tzv. radnom dijelu, gdje je Zadar zabio 20 poena iz druge šanse. Inače, mislim da smo sve dobro napravili, branili smo u igri 'pet na pet', nisu nam radili velike probleme osim toga. Međutim, kad moraš u obrani raditi dosta težak fizički posao onda u napadu ne ide sve kako si zamisliš i ti poeni su bili zaista teški. Više bih volio da je završilo 110:100 za Zadar, nego 67:61," rekao je nakon utakmice trener Gorice Josip Sesar, koji je dio svoje karijere proveo i Zadru.

“Izuzetno tvrda i teška utakmica, mislim da smo im dobro parirali u svemu osim u skoku. Nismo im smjeli dozvoliti 19 napadačkih skokova, jer tu smo im davali šansu za drugi napad, što je Zadru išlo za rukom. Mislim da smo zbog toga i izgubili utakmicu. Čestitao bi domaćinu i poželio svu sreću u daljnjoj sezoni,” dodao je Vučić.

Goričani su na ljestvici trenutno na trećoj poziciji sa sedam pobjeda i tri poraza, koliko ima i Split. U idućem kolu u Gradsku sportsku dvoranu stiže Dubrava Furnir, utaamica bi se trebala igrati u subotu u 18 sati.

 

Podijeli