Novosti Sport Događanja

Za pola koša: Gorica i Cedevita Junior igrat će majstoricu za prolaz u polufinale doigravanja

15.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu uspjeli pobijediti Cedevitu Junior u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatska pa će se za prolazak među četiri najbolje ekipe igrati odlučujuća treća utakmica, majstorica, koja je na rasporedu već u utorak u zagrebačkom Domu sportova.

Gledatelji u Gradskoj sportskoj dvorani mogli su uživati u još jednoj sjajnoj košarkaškoj predstavi, a u izjednačenoj i dramatičnoj završnici spretniji su bili gosti te su na kraju slavili rezultatom 85:86.

Možda i ključna su bila promašena slobodna bacanja Bikova u zadnjoj dionici, a dvoboj je prelomila trica Filipovića, pola minute prije kraja, za pokazalo se nedostižnih šest razlike.

Goricu je predvodio Mate Kalajžić s 23 poena i šest skokova, dok je Karlo Uljarević dodao 21 koš, uz pet skokova.

"Bilo je teško, ušli smo malo lošije u utakmicu i rekao bih da smo taj dio podbacili. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, igrali smo više timski i dobro smo rotirali. Osim toga u prvom poluvremenu smo primili previše poena, točnije njih 46 što je previše. U svakom slučaju čestitam Cedeviti na pobjedi. Mi ćemo se odmoriti i rekuperirati pa idemo na treću utakmicu u Dom sportova i neka bolji pobijedi," rekao je nakon poraza Uljarević.

Kapetan Kapusta dodao je 12 koševa, a dvoznamenkasti je bio i Dino Cinac s 11 poena i sedam skokova.

"Kao što sam rekao nakon prve utakmice: druga je važna. Odnosno sada će treća utakmica biti presudna. Cedevita Junior je dobro otvorila utakmicu, dobila je dvije četvrtine, mi jednu i jedna je završila neodlučeno i to ova zadnja tako da je zasluženo dobila ovu utakmicu. Vidjeli smo dobru košarku, njihovih 6 igrača je bilo dvoznamenkasto, a naša 4. Mislim da nikog nismo razočarali i danas smo dali svoj maksimum. Nije još sve gotovo jer u utorak će u Domu sportova biti odlučujuća utakmica i nadam se da će naš tim dobiti," dodao je trener Gorice Mladen Starčević.

Bikovi su ove sezone već pokazali kako imaju kvalitetu za prolaz u polufinale pa vjerujemo kako će naši Goričani slaviti u utorak.

 

 

 

 

Podijeli