Novosti Sport Događanja

Vukovina ponovno postaje centar dječjeg nogometa: Play Cup iduće subote okuplja one najmlađe

13.06.2020. / Damir Žbulj

Vukovina će ponovno biti centar dječjeg nogometa! Već idućeg vikenda na igralištu NK Ban Jelačić okupit će se brojni mališani i njihovi roditelji koji će uživati u četvrtom izdanju turnira pod nazivom Play Cup, za 2013. godište.

Najveći je to i najbolji takav turnir za U-7 kategoriju u Hrvatskoj, ali i regiji, na kojem su sudjelovale ekipe iz svih krajeve Lijepe naše, Slovenije, a ove godine se očekuju momčadi iz Austrije i Bosne i Hercegovine.

U subotu 20. lipnja, na četiri terena 50 x 30 metara, prema predviđanjima razigravat će čak 40 ekipa, u sustavu šest igrača i vratar.

"Prve godine okupili smo 16, druge 24, treće 32 momčadi, dok će se za četvrto izdanje Play Cupa očekuje 40 ekipa. Svakoj momčadi garantirane su barem četiri utakmice, a svima je osigurana medalja sudjelovanja. Ove godine ćemo nagraditi 14 igrača, napravit ćemo dva Dream tema s po sedam igrača, kao i 12 ekipa, po četiri u Golden, Silver i Bronze Generation kategorijama," poruka je organizatora.

Program počinje u 9 sati, a do 16 sati je na rasporedu razigravanje po skupinama. Od 16 do 19 sati igraju se dvije 'bonus' utakmice, za tri najbolje ekipe u skupini.

NEMA FINALA

Turnir je poseban i po činjenici kako nema finalne utakmice, ovakav oblik natjecanja pokazao se odličnim, treneri i roditelji su zadovoljni i takav sustav zadržat će se i ove godine.

"Što manje stresa kod djece, ipak su to njima možda i prve utakmice i prvi turnir i nema smisla im nametati imperativ pobjede," posebno je naglašeno.

Sve utakmice se igraju na pravom travnatom terenu, dva puta po deset minuta, a za sve posjetitelje organizator je osigurao bogatu gastronomsku ponudu.

Rok za prijavu je do popunjena broja ili 16. lipnja, a sve dodatne informacije dat će vam Branko Pavlica (branko.pavlica@gmail.com), na broj telefona +385 99 426 0505.

Play Cup je samo prvi od brojnih turnira za djecu koji se planiraju u ovo ljetno vrijeme, koji bi naše mališane trebali vratiti u normalan trening i natjecanja nakon pauze uzrokovane koronavirusom.


Jedan od njih je i Trofej ban Jelačić (U-10), koji se na sjajnim terenima u Vukovini igra od 26. do 28. lipnja.

 

 

Podijeli