Novosti Sport Događanja

Vodeći strijelac hrvatskog prvenstva pojačao Bikove

04.12.2020. / Damir Žbulj

U KK Gorica ne miruju čak niti za vrijeme dok su igrači i stručni stožer u izolaciji zbog koronavirusa, već treći put ove jeseni.

No, sezona će biti duga i bilo je potrebno napraviti dodatnu selekciju, kako bi se izdržao naporan ritam utakmica, ali i osnažilo momčad.

Proradila je ponovno 'zadarska veza' predsjednika Radovića, jer će konkurenciju ispod obruča pojačati iskusni 34-godišnji Ante Krapić, rođeni Zadranin, inače iz Starigrada Paklenice, koji stiže iz 'fenjeraša' Hermes Analitice, ali s titulom trenutno vodećeg strijelca domaćeg prvenstvenog natjecanja. 

Gorici će dobro doći još jedno rješenje na centarskoj poziciji, uz talentiranog Krešu Ljubičića, dok će se još vidjeti kako će Krapićev dolazak imati utjecaja na učinak i minute sjajnog Bakovića i rutinera Mašića.

Roster za ovu sezonu sada je kompletiran, Krapić može odigrati i na poziciji 'petice' i 'četvorke', no, bez obzira na to što sigurno neće donijeti nešto više od 20 poena i gotovo sedam skokova po utakmici, koje je bilježio u dresu Analitičara, trener Sesar sasvim će sigurno pronaći ulogu za ovog iskusnog košarkaša, bivšeg igrača i Zadra i Cibone, s međunarodnim iskustvom iz Rumunjske i Mađarske. Trofej najboljeg strijelca HT Premijer lige Ante je ponio i 2018. godine, u sezoni kad je nosio dres Zagreba. 

Pojačala se Cibona, pod Tornjem je priča o 'domaćim mladim talentima' brzo pala u vodu, jer su nakon Markote angažirali i reprezentativnog centra Darka Planinića te vratili američkog razigravača Reynoldsa. U Split je stigao 26-godišnji centar Marin Marić, još jedan hrvatski reprezentativac. Zadar ove sezone također ima najveće ambicije, očekuje nas izuzetno zanimljiva domaća košarkaška sezona...

Samo neka nas koronavirus ostavi na miru.

Kako sada stvari stoje, Gorica iduću utakmicu ima zakazanu za 12. prosinca protiv Zaboka, a tri dana kasnije na rasporedu je i domaći dvoboj osmine finala Kupa Kreše Ćosića sa splitskim Žutima. Postoji mogućnost i da će Goričani zaigrati i nešto ranije, no, HKS mora još uskladiti raspored odgođenih utakmica nakon što Goričani konačno završe s izolacijom.

Sesarova momčad, koja će morati još naknadno odigrati dvoboje sa Šibenkom, Alkarom i Splitom, trenutno je na petom mjestu ljestvice sa sedam pobjeda i dva poraza. Zadar i Cibona na vrhu imaju također po dva poraza, ali su uspjeli odigrati više utakmica.

Podijeli