Novosti Sport Događanja

Vidović u svom stožeru ostao i bez Krnjića i bez Kreše Šoša: Gorica kreće s pripremama za još jednu prvoligašku avanturu

24.06.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ovog ponedjeljka kreću s pripremama za novu sezonu. Trener turopoljskog prvoligaša je i dalje Rajko Vidović, koji je u ožujku stigao u klub, nakon katastrofalne serije poraza pod vodstvom Dinka Jeličića.

Imat će Vidović sada priliku s igračima proći cijele pripreme, no, bit će zanimljivo vidjeti s kojim kadrom će raspolagati.

Ovog ljeta klub su napustili Marko Soldo, Gabriel Rukavina, Alexander Munksgaard, Sven Blummel, Lenny Ilečić, Tim Matavž...

Ali i sportski direktor Mario Brkljača te dvojica istaknutih članova stručnog stožera, Marko Krnjić i Krešimir Šoš.

Krnjić je u Goricu stigao kao pomoćnik Željku Sopiću, a bio je suradnik i Dinku Jeličiću i sada Rajku Vidoviću.

"Tijekom tog razdoblja u klubu, Marko se istaknuo svojim radom i predanošću, što je bilo od velikog značaja za motivaciju cijele momčadi," stigla je zahvala iz HNK Gorica.

Još veći hendikep bit će odlazak Krešimira Šoša, stručnjaka za kondicijsku pripremu, koji je u klub stigao dok je još trener bio Valdas Dambrauskas, prije četiri godine. Istekao mu je ugovor, a Šoš se odlučio posvetiti svom 'biznisu': "Veliko hvala HNK Gorica na svemu! Bilo je svega, od borbe za Europu do borbe za ostanak u ligi. Daleko je više pozitivnih iskustava i suradnji. U mom slučaju razlog odlaska nije financijske prirode niti bolja ponuda, već više sportske i poslovne. Posvećujem se svom centru za rehabilitaciju i kondiciju. Bit ću uvijek negdje blizu, spreman pomoć klubu ako bude bilo potrebe."

Vidovićeva 'desna ruka' bit će i dalje Mensur Mujdža, a suradnici su mu još i Matija Špičić, Dino Bušljeta, Siniša Klafurić i Tihomir Pereković. 

Poprilično je upitan i ostanak Filipa Mrzljaka, špekulira se o odlascima još nekoliko igrača, no, o tome, kao i o pojačanjima, trebat će sada više upitati predsjednika Črnka, koji lipanjske tjedne provodi s reprezentacijom po Njemačkoj, u svojstvu dopredsjednika HNS-a.

Bit će vremena i za Goricu...

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li neki igrači dobiti produljeni odmor, ali na pripremama bi se tako, između ostalih, trebali pojaviti i Ivan Banić, Krešimir Krizmanić, Mario Maloča, Dino Štiglec, Jurica Pršir, Merveil Ndockyt, Josip Mitrović, Valentino Majstorović, Ante Matej Jurić, što znači da okosnica prošlosezonske ekipe ipak ostaje na okupu.

I dalje su najvrjedniji eksponati bivši U-21 reprezentativci, naši Krešo Krizmanić i Jura Pršir, kao i Josip Mitrović, no, još uvijek nema nekog konkretnog interesa i bilo kakav financijski zadovoljavajući transfer je daleko od realizacije.

Kako to već ide u ovom razdoblju, zakazano je i nekoliko pripremnih utakmica, prva će biti 6. srpnja protiv bugarskog prvoligaša Hebara, a nakon toga slijede okršaji s Lokomotivom i saudijskim Al-Raedom, sve u našem gradu. U slovenskom Čatežu će se 20. srpnja igrati utakmica s mađarskim Budafoki MTE, a četiri dana kasnije u Ljubljani je zakazan dvoboj s Konyasporom. Posljednja provjera prije starta nove sezone bit će utakmica protiv Rudeša, 27. srpnja na Gradskom stadionu. Početkom kolovoza kreće SHNL utakmicom s Varaždinom.

Nova sezona bit će još izazovnija, jer je Hrvatski nogometni savez vratio dodatne kvalifikacije za ostanak pa će tako posljednji na ljestvici izravno ispasti u niži rang, dok pretposljednja ekipa će u razigravanje za očuvanje prvoligaškog statusa, što ponovno daje dodatnu draž natjecanju. 

Nadamo se kako se Gorica neće morati naći u toj situaciji, no, za bolje rezultate bit će potrebna i neka pojačanja, doslovno u svim linijama, od obrane, veze i napada. Prijelazni rok traje od 26. lipnja do 5. rujna i zaista ima dovoljno vremena da se osnaži kadar, međutim, bilo bi dobro neka pojačanja dovesti i prije nego krenu prve službene utakmice.

 

Podijeli