Novosti Sport Događanja

Vidović okupio Goricu i krenuo s pripremama: Vjerujem da ćemo i s ovim kadrom biti jako konkurentni, ali dovest ćemo ono što nam treba

25.06.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice okupili su se na početku priprema na Gradskom stadionu te su krenuli s treninzima za novu prvoligašku sezonu. Na prvoj prozivci trenera Rajka Vidovića bilo je ukupno 28 igrača...

Ivan Banić, Karlo Žiger i Božidar Radošević kao vratari, braniči Krešimir Krizmanić, Mateo Leš, Mario Maloča, Mario Matković, Dino Štiglec, Ino Vuko, Đuro Giulio-Đekić, Zvonimir Josić, Jakov Gurlica, David Sim, veznjaci Jurica Pršir, Andrej Lazarov, Luka Kapulica, Merveil Ndockyt, Luka Brlek, Vinko Skrbin, Patrik Jug, Luka Vrzić te napadači Josip Mitrović, Valentino Majstorović, Nikola Vujnović, Ante Matej Jurić, Caio Cruz, Lovro Nezirović i Toni Majić.

Ovog ljeta klub su napustili Marko Soldo, Gabriel Rukavina, Alexander Munksgaard, Sven Blummel, Lenny Ilečić, Tim Matavž...

Ali i sportski direktor Mario Brkljača te dvojica istaknutih članova stručnog stožera, Marko Krnjić i Krešimir Šoš, koji je bio zadužen za kondicijsku pripremu.

Na prvom okupljanju nije bilo dosadašnjeg kapetana Filipa Mrzljaka, kojem je istekao ugovor te će vjerojatno svoju karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini, lako moguće u Šibeniku, kod njihovog novog sportskog direktora Brkljače.

"Hoće li biti nekih odlazaka to ćemo još vidjeti. Ima kod nas atraktivnih igrača, ali i mi pratimo na tržištu što se događa i mislim kako ćemo pravovremeno reagirati. Veselim se početku priprema i mislim da ćemo biti dobri i da ćemo dobro raditi da što bolje krenemo u prvenstvo i da što bolje dočekamo tu prvu utakmicu s Varaždinom," istaknuo je trener Gorice prije prvog treningapa dodao: 

"Dogodile su se promjene, Krnjiću, Šošu i Brkljači želim svu sreću. Dobro smo surađivali, istekli su im ugovori, a mi ostajemo s dovoljnim kadrom i dovoljnim brojem ljudi u stožeru. Mislim da će biti sve u redu..."

Gorica je i pod njegovim vodstvom imala problem realizacije: "Falilo nam je golova i sigurno da trebamo gledati nekog od napadača. Trebamo gledati i bočne igrače, koji će nam biti adekvatne zamjene za one koje već imamo. U svakom slučaju, kao što kaže svaki trener, 'trebaju mi četiri igrača', ali prvo ćemo svakako gledati nekog napadača."

"Mislim da je bilo dovoljno pauze, mjesec dana, a mislim da će biti dovoljno ovih šest tjedana priprema. Sve ćemo odraditi u Velikoj Gorici, imamo odlične uvjete da se spremimo za ono što nas čeka, da dobro radimo, da se uigramo i da dobijemo neke automatizme u igri, ali i da budemo fizički dobro spremni. Vjerujem i da ćemo s ovim kadrom biti jako konkurentni. Sigurno da su neki igrači otišli i da će još neki vjerojatno otići, ali sigurno je i da ćemo znati pravovremeno reagirati i da ćemo dovesti ono što nam treba," ponovio je Vidović.

Kako to već ide u ovom razdoblju, zakazano je i nekoliko pripremnih utakmica, prva će biti 6. srpnja protiv bugarskog prvoligaša Hebara, a nakon toga slijede okršaji s Lokomotivom i saudijskim Al-Raedom, sve u našem gradu. U slovenskom Čatežu će se 20. srpnja igrati utakmica s mađarskim Budafoki MTE, a četiri dana kasnije u Ljubljani je zakazan dvoboj s Konyasporom. Posljednja provjera prije starta nove sezone bit će utakmica protiv Rudeša, 27. srpnja na Gradskom stadionu. Početkom kolovoza kreće SHNL utakmicom s Varaždinom.

"Pripreme ćemo odraditi ovdje, prva dva tjedna ćemo se posvetiti na fizičkoj pripremi, radit ćemo na planu igre, kako bismo što bolji dočekali prvo kolo. Imamo sedam prijateljskih utakmica, imamo kvalitetne protivnike. Vratili su se neki igrači s posudbi, doći će i nešto novih igrača, priključili smo i nešto naših talentiranih juniora, koji će dobiti svoju priliku. Vjerujem da će sve doći na svoje mjesto i da će sve biti kako treba," naglasio je strateg turopoljskog prvoligaša. 

"Svi su zdravi, morat ćemo prvi tjedan samo pripaziti na Ndockyta. Čekaju nas zahtjevne pripreme, bit će dosta treninga, bit će dosta utakmica, veselim se tome. Vidim i da su igrači dobro raspoloženi i da su se odmorili i siguran sam da ćemo uživati u radu."

Nova sezona bit će još izazovnija, jer je Hrvatski nogometni savez vratio dodatne kvalifikacije za ostanak pa će tako posljednji na ljestvici izravno ispasti u niži rang, dok pretposljednja ekipa će u razigravanje za očuvanje prvoligaškog statusa, što ponovno daje dodatnu draž natjecanju. 

Nadamo se kako se Gorica neće morati naći u toj situaciji, no, za bolje rezultate bit će potrebna i neka pojačanja, doslovno u svim linijama, od obrane, veze i napada. Prijelazni rok traje od 26. lipnja do 5. rujna i zaista ima dovoljno vremena da se osnaži kadar, međutim, bilo bi dobro neka pojačanja dovesti i prije nego krenu prve službene utakmice.

"Cilj je da budemo što bolji, ali prvi cilj je ostanak u ligi. Liga će biti jako zahtjevna, ulaskom Šibenika, jer to neće biti kao prošle sezone gdje je Rudeš odmah na početku otpao. Mislim kako će biti jako zahtjevno, ali mi gledamo da budemo što bolje plasirani. Mi bismo voljeli biti prvaci, ali treba biti realan. Mislim da imamo kadar da budemo oko sredine ljestvice i da gledamo prema gore i to je moj cilj i cilj mojih nogometaša i kluba. Sve ćemo napraviti da to ostvarimo," zaključio je priču Vidović pa krenuo s radom.

 

Podijeli