Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Slavlje u Sinju za svršeni kraj povijesne godine velikogoričke košarke

22.12.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice na najbolji su mogući način zaključili ovu slavljeničku godinu u kojoj je klub proslavio svoj 50. rođendan.

Pobjeda na vrućem gostovanju u Sinju stigla je kao najljepši poklon treneru Sesaru i njegovim igračima prije odlaska na zaslužene Božićne i Novogodišnje praznike, prije nego se ponovno okupe u 2020. i 7. siječnja u Gradskoj dvorani dočekuju Šibenku.

Kod Alkara nije bilo lako doći do bodova, sjeća se Sesar kako je lani ovdje stradao, no, ovaj put sve je prošlo prema planu te su Goričani na kraju dobili rezultatom 77:84 (17:22, 21:24, 19:12, 20:26).

Bila je to utakmica s dosta uspona i padova, Sesarova momčad je tricom Majcunića na veliki predah otišla s najvećih 'plus osam' (38:46), ali su domaći uspjeli u trećoj dionici napraviti preokret i stići do prednosti. Gorica u posljednjih deset minuta ulazi s minimalnim vodstvom (57:58), međutim, uporni domaćin prijeti sve do završnih nekoliko minuta, kad Gorica prelama dvoboj, odlazi na dvoznamenkastu razliku i kontrolira susret do kraja.

Sesar je opet ravnopravno raspodijelio minutažu na svih deset igrača u rosteru, a najefikasniji je bio Ivan Vučić s 14 poena. Mazalin je ostvario double-double učinak s 13 koševa i deset skokova. Gospić je opet pružio solidnu partiju s 11 koševa, a toliko je postigao i Kapusta koji je pridodao još i osam skokova te pet asistencija. Neal s 22 i Hrvoje Vučić s 20 poena bili su najraspoloženiji u momčadi Alkara.

Gorica na predah odlazi s omjerom devet pobjeda i četiri poraza, koliko ima i Split. Cibona ima dvije pobjede više, a vodeći je Zadar s jednim porazom.

Lijep je pogled na vrh hrvatske košarke...

 

Podijeli