Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Slaba partija košarkaša i pobjeda od 19 razlike: Ovo je naša snaga!

20.10.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice očekivano su na svom parketu svladali zagrebačku Hermes Analiticu, ali su se za bodove morali fino pomučiti, bez obzira što konačni rezultat sugerira da je ovo bila dobra partija domaćih košarkaša. 

Gosti su dvoboj otvorili serijom od sedam uzastopnih poena, ali je ekipa Josipa Sesara do kraja prve dionice uspjela uhvatiti priključak, a do poluvremena i otići i u vodstvo (41:35).

Razdoblje opuštanja u nastavku Analitičari koriste za dolazak na samo pet poena minusa, međutim, Sesar je na vrijeme reagirao i gosti na kraju gube dvoboj s uvjerljivih 85:66 (20:20, 21:15, 25:19, 19:12)

Predvodio je Mislav Brzoja s 21 poenom, dok su Kapusta i Miković dodali po 14 koševa svaki.

"Nismo ušli na pravi način u utakmicu, napravili su seriju laganih ubačaja ispod koša, sve suprotno onome što smo se dogovorili. Na tragu toga je cijelo prvo poluvrijeme bilo 'mučenje'. Oni su nezgodna ekipa, dosta dugo igraju zajedno i to je momčad puna haklera koja ako nametne svoj ritam može stvoriti probleme. Pokazali su to serijom u trećoj četvrtini. No, u posljednjoj dionici mi smo realizirali neke brze kontranapade, što sam i tražio od igrača, da ubrzamo igru i da se ne smijemo uspavati. Kazao sam im da će doći minute u kojima će oni 'pasti', tako se i dogodilo."

"Na kraju je upisana lagana pobjeda. Nije pobjeda dolazila u pitanje, ali mi je na kraju neki mučan osjećaj, iako je završilo 19 razlike," naglasio je Sesar poslije utakmice.

'OVO JE NAŠA SNAGA'

"Mislim kako je ovo bila teška utakmica i bitno je da smo na kraju izvukli pobjedu. Igrali smo timski, neki pojedinci su iskočili, to je naš stil. Igrali smo loše, a dobili smo gotovo 20 razlike i to je naša snaga. Dobar smo kolektiv, dobra je 'kemija', svatko daje sve od sebe i bitno je na kraju da pobjeđujemo," dodao je Ivan Vraneš.

U preostalim susretima Vrijednosnice Osijek su sa 102:95 svladale Sonik Puntamiku, nakon produžetka, baš kao što je i u dodanom vremenu Šibenka s 83:74 slavila u Zaboku. Adria Oil Škrljevo je s 87:74 nadigralo sinjski Alkar, Cibona je s 96:66 deklasirala Split, dok će Zadar i Dubrava igrati u ponedjeljak.

Cibosi na vrhu imaju sve četiri pobjede, no, Gorica i Šibenka prate ih u stopu sa samo jednim porazom.

U idućem kolu na rasporedu je vruće gostovanje na legendarnim Jazinama, kod Sonik Puntamike.

Podijeli