Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Sjajni Špikić dao velik doprinos prolasku Dinama u 'playoff' Lige prvaka: Izborio penal, iznudio isključenje...

10.08.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Dinama izborili su plasman u playoff za ulazak u skupine Lige prvaka, a osigurali su najmanje nastup u grupnoj fazi UEFA Europske lige, nakon što su i na svom travnjaku svladali bugarski Ludogorec.

Velik doprinos u 4:2 slavlju dao je i naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji je bio jedan od najboljih igrača Dinama na Maksimiru!

Imao je sjajnih ofenzivnih rješenja, odlično je odradio i svoje defenzivne zadaće, odigrao je i nekoliko fantastičnih poteza za pamćenje te je izravno bio uključen kod dva pogotka Plavih.

Sudjelovao je u akciji za prvi pogodak Dinama u 12. minuti, kad je vrhunski proigrao Ristovskog, koji je u kaznenom prostoru pronašao strijelca Drmića.

U 27. minuti je 'razigrani, rastrčani i sveprisutni Špikić', kako su njegovu partiju opisali na službenoj klupskoj stranici, izborio kazneni udarac, kojeg je hladnokrvno realizirao Oršić, za 2:0 na semaforu.

Špika je i 15-ak minuta prije kraja izborio i drugi crveni karton gostiju, a Ludogorec je na kraju utakmicu završio bez trojice isključenih igrača.

U sudačkoj nadoknadi umjesto njega je u igru ušao Luka Menalo, a Špikić je zaslužio ovacije navijača, koji su mogli uživati u njegovim potezima, driblinzima, atraktivnim proigravanjima, ali borbenošću i zalaganjem [VIDEO].

Dinamo je s ukupnih 6:3 apsolutno zasluženo izborio okršaj s norveškim Bodø/Glimtom, a prvi ogled na rasporedu je u utorak 16. kolovoza, u Norveškoj. Uzvrat osam dana kasnije, u srijedu, u Zagrebu.

No, prije toga Špikića i Dinamovce čeka najveći hrvatski derbi, u subotu od 21 sat na Maksimiru protiv Hajduka.

 

 

(Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Podijeli