Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Sjajni Budimir zabio dva komada Barci na Camp Nou!

08.12.2019. / Damir Žbulj

Još jednu utakmicu za pamćenje odigrao je Velikogoričanin Ante Budimir, koji je u dresu Mallorce na Camp Nou zabio dva pogotka Barceloni!

Iako je njegova momčad na kraju izgubila dvoboj 16. kola španjolskog prvenstva s uvjerljivih 5:2, Budimir je ponovno skrenuo pažnju na svoje vrhunske napadačke kvalitete, upornost i rad, koji bi ga mogli dovesti pred vrata reprezentacije i u planove Zlatka Dalića o kadru Vatrenih za Europsko prvenstvo iduće godine.

Ante je desetak minuta prije kraja prvog poluvremena sjajno iskoristio vrhunsko proigravanje Seville i uz malu pomoć braniča Lengleta loptu poslao iza leđa Ter Stegena.

Barca je vodila 2:0 golovima Griezmanna i Messija, a u finišu prvog dijela prvo je Messi, na asistenciju Ivana Rakitića, zabio novi pogodak, a ubrzo se u listu strijelaca upisao i Suarez, nakon jedne od najljepših akcija i zgoditaka ove godine.

Budimir je svoj drugi gol zabio u 64. minuti, nakon što je glavom svladao istrčalog vratara Barcelone, poslije odličnog ubačaja Gameza.

 

Konačni rezultat postavio je nevjerojatni Messi, upotpunivši sedam minuta prije kraja novi hat-trick, odmah u premijernoj utakmici nakon što je iz ruku Luke Modrića preuzeo svoju šestu Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta.

Budimiru ovo nisu prvi golovi na legendarnom Camp Nou, jer je prije nešto više od tri godine u dresu talijanske Sampdorije, u dvoboju za trofej Joana Gampera, zatresao mrežu katalonskog velikana. Barca je i taj dvoboj dobila, završilo je 3:2.

U povratničkoj sezoni u Primeri Mallorca je trenutno na 14 osvojenih bodova i na rubu je zone ispadanja. U idućem kolu Budimira i njegove suigrače čeka gostovanje kod Celte Vigo, izravnog konkurenta u borbi za opstanak.

Podijeli