Novosti Sport Događanja

[VIDEO] 'Ranjeni' Bikovi u Sarajevu srušili Podgoricu: Pokazali smo karakter, imali smo odgovor na sve njihove pokušaje

06.03.2021. / Damir Žbulj

Nakon dva nesretna i nespretna poraza uspjeli su košarkaši Gorice pobjednički zaključiti turnir ABA 2 lige u Sarajevu! Protiv Podgorice je sa 72:65 upisano treće regionalno slavlje i zadržana je nada u plasman u doigravanje...

Poslije odličnog otvaranja dvoboja i osam uzastopnih poena crnogorska momčad serijom 10-0 dolazi do preokreta. Ipak, Gorica na prvi predah odlazi s 21:19 vodstvom. U drugoj četvrtini Sesarova momčad drži svoj ritam pa se u nastavak susreta ulazi s 'plus pet' (42:37).

Ključna je bila treća dionica u kojoj Bikovi odlaze i na 16 koševa prednosti i suparniku daju do znanja kako računaju na bodove. Za posljednjih deset minuta Goričani imaju deset razlike, što su znalački i sačuvali do kraja dvoboja.

Bez Mazalina i Kalajžića ova izborena pobjeda ima posebnu težinu, jer je još jednom pokazala karakter ove ekipe.

"Trebam čestitati svojim momcima na odličnoj igri. Ovo im je bila peta utakmica u manje od deset dana, a igrali smo bez Mazalina i Kalajžića, dvojice iz prve petorke. Pokazali smo karakter, odigrali smo dobro i na sve njihove pokušaje imali smo odgovor. Imali smo bitno manje energije nego u prethodne dvije utakmice, kad smo upisali dva poraza, ali moramo biti zadovoljni pobjedom," naglasio je zadovoljno strateg Gorice.

Kapetan Majcunić, Mašić i Bator ravnomjerno su rasporedili napadački učinak i na kraju je svaki zabio po 13 poena, dok su značajan doprinos dali i Uljarević, Kapusta, Ljubičić i Baković.

Vremena za odmor - nema!

Gorica u nedjelju od 18 sati na Baldekinu protiv Šibenke kreće u završnu trećinu hrvatskog prvenstva.

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

Podijeli