Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Preokret u nastavku za slavlje u derbiju, kapetan Ceković 'zapečatio' sudbinu Varaždina

02.10.2022. / Damir Žbulj

Gotovo uvijek su utakmice Gorice i Varaždina pravi derbiji, puni neizvjesnosti i dramatičnosti, a tako je bilo i ovaj put, kad su Varaždinci gostovali u Gradskoj sportskoj dvorani...

Ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića odlično je otvorila dvoboj, povela s tri gola razlike, ali gosti su do sredine prvog dijela uspjeli uhvatiti priključak, a pet minuta prije odlaska na predah dolaze i do svoje prve prednosti na utakmici.

U tim minutama Gorica je bila 'izgubljena', više od šest minuta bila je bez pogotka, nije pomogla niti minuta predaha i Varaždin dolazi do velikih 10:13 na semaforu.

Međutim, Goričani nisu 'potonuli', a u uzbudljivoj završnici prvog dijela, pogotkom Dujića, dolaze do samo 'minus jedan' prije drugih 30 minuta.

Početkom nastavka, golovima kapetana Cekovića i raspoloženog Svržnjaka, Gorica ponovno prelazi u vodstvo!

Drugo poluvrijeme ponudilo je prava rukometna uzbuđenja i neizvjesnost, a dvoboj je odlučen tek u finišu. Još u 54. minuti na semaforu je 28:28, ali Gorica tada dolazi do ključnih golova, Svržnjak i Dujić preuzimaju odgovornost u napadu, a ključan doprinos dao je nevjerojatni Hrvoje Ceković, koji je u samoj završnici, u posljednje dvije minute, još dva puta poentirao i tako zapečatio gostujuću sudbinu. Varaždinac Grubišić je svojim 11. pogotkom na utakmici tek 'ušminkao' poraz i postavio na konačnih 32:30.

Ceković se na kraju zaustavio na sedam golova, od čega su dva bila s linije sedam metara. Nepogrešiv iz igre bio je Juro Čakarić s pet komada, koliko je dodao i Matej Svržnjak. Dujić je četiri puta svladao gostujućeg vratara, dok je Tomislav Sladoljev imao šest obrana.

Bila je ovo izuzetno vrijedna pobjeda Gorice u borbi za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Ekipa Andrije Nikolića je pobijedila Ribola Kaštela, Metković Mehaniku i sada Varaždin, a jedini poraz upisala je, očekivano, u Našicama kod Nexea.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje kod Dubrave, a Gorica ponovno pred svojim navijačima igra u šestom kolu protiv riječkog Zameta.

Podijeli