Novosti Sport Događanja

[VIDEO] 'Porcija' za Radoševića na Maksimiru, Gorica bez prave ambicije kod 'rezervnog' Dinama

28.02.2024. / Damir Žbulj

Bez prave ambicije da iznenadi Dinamo u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa istrčala je Gorica na Maksimiru. Prekid crnog niza protiv Slaven Belupa trebao je dati ekipi Dinka Jeličića neki novi vjetar u leđa, bar je tako on tvrdio da će biti, ali turopoljski prvoligaš je otišao na ovo gostovanje odigrati jednu 'ziherašku' i oku ugodnu utakmicu, bez pravog natjecateljskog naboja...

Jakirović je u odnosu na derbi s Rijekom promijenio čak osam prvotimaca, pet promjena u odnosu na nedjelju napravio je i Jeličić, i razlika u kvaliteti jednostavno je opet bila prevelika.

Imala je Gorica neke svoje šanse, kod velikog zaostatka je Mateo Leš uzdrmao gredu, dobre pokušaje imali su i Matavž i Soldo, ali kao da je izostao onaj pravi borbeni gardcijele momčadi. 

Još u prvom poluvremenu, na isteku prvih pola sata, mogao se proslaviti Ante Matej Jurić, ali niti je realizirao izglednu situaciju ispred Zagorca, a da je bio možda malo manje sebičan i da je odlučio uposliti suigrača u boljoj poziciji, Gorica se mogla tada 'vratiti' u utakmicu.

Jer, već u devetoj minuti obrana Gorice ispala je smiješna, Sučić je jednom dubinskom loptom izbacio Vidovića ispred Radoševića, kojem je loptu 'frajerski' poslao kroz noge za ranu prednost domaćih.

Plavi su prednost povećali u 27. minuti, kad je Halilović uposlio Vidovića, njegov snažan udarac blokirao je Munksgaard, ali je na odbijenoj lopti najprisebniji Fran Brodić, koji je mrežu svog bivšeg kluba s guštom tresao i dok je nosio dres Varaždina.

Dinamo je nakon prvih 45 minuta apsolutno zasluženo imao dva pogotka viška, a prednost je lako mogla biti i puno veća, da su Brodić i Špikić imalo samo malo više koncentracije.

Jeličić je na poluvremenu napravio tri zamjene, ubacio je Đekića, Matavža i Rukavinu, na posudbi iz Dinama...

Međutim, upravo je Đekić u svom debitantskom nastupu pokazao kako mora još puno žganaca pojesti prije nego bude spreman za ovu razinu nogometa. Naivno je, baš kao i nedavno Sagna, skrivio kazneni udarac, Vidović se lukavo postavio i pao u 16-ercu Gorice, a Sandro Kulenović bio je savršeni realizator.

Tek nakon toga Jeličićeva momčad je malo 'živnula', ali može se reći i da se Dinamo tada na nekoliko minuta previše opustio. Leš je uzdrmao gredu, Matavž je opasno pucao glavom i stavio Zagorca na muke, a par minuta kasnije i Soldo je izašao sam ispred domaćeg vratara, ali jednostavno nije bio dovoljno priseban.

Na konačnih 4:0 je u 83. minuti postavio Dinamov 'dijamant', 18-godišnji Luka Vrbančić, koji je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pokazao kako se zabija, nakon što ga je Kulenović sjajno uposlio.

"Zasluženo smo završili svoj put u Kupu. Dinamo je od početka dobro ušao u utakmicu, a mi s 'prelabavim' gardom. Imam dubok osjećaj da smo to dosta lagano izgubili. Plan je bio da budemo čvršći, da budemo agresivniji i da pokažemo kvalitetniji gard. Prvi gol je vjerojatno usmjerio utakmicu i drug nas je dotukao. Dolazili smo kasnije do nekih prilika kroz igru, imali smo neke opasne situacije, ali kad želiš nešto izvući protiv Dinama na Maksimiru mora to sve skupa biti kvalitetnije, energičnije, borbenije. Moraš odigrati dobru obranu, a ono što stvoriš moraš biti koncentriran da to iskoristiš. Nismo danas bili na tom tragu i Dinamo zasluženo prolazi dalje," pričao je nakon poraza strateg Gorice...

 

Nije dugo trajalo veselje nakon pobjede nad Slaven Belupom, poraz od Dinama sigurno nije neko iznenađenje, ali u ovim okolnostima, dok je Jakirovićevoj momčadi ovo bila treća utakmica u posljednjih šesta dana, Gorica je jednostavno morala pokazati puno više.

Prilika za povratak na pobjedničke staze bit će u ponedjeljak kod 'fenjeraša' Rudeša, koji je ove srijede u četvrtfinalu Kupa tek minimalno poražen od Rijeke.

 

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Podijeli