Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Orkanska Bura u Bjelovaru: Goričani osigurali 'jesensku titulu'

20.12.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice opravdali su ulogu favorita na gostovanju u Bjelovaru, gdje su s 32:26 stigli do svoje sedme ovosezonske pobjede u Paket24 Premijer ligi.

Dvoboj u Dvorani europskih prvaka bio je poprilično izjednačen u prvom poluvremenu, ekipa Andrije Nikolića je u nastavak ušla samo s pogotkom prednosti (14:15), ali je do kraja susreta ipak došla do izražaja razlika u kvaliteti. Još početkom 39. minute na semaforu je bilo 18:19, a onda je krenula ključna serija Goričana koja je prelomila susret, raspucani Bura i Čakarić počeli su puniti protivničku mrežu i na ulasku u zadnjih deset minuta bilo je sedam razlike.

Domaćin tada zabija tri u nizu, ali Domagoj Grizelj, koji je u Goricu stigao upravo iz Bjelovara, prekida tu seriju, a golovi Bure i kapetana Cekovića u potpunosti donose mirnu završnicu.

Lucian Bura ponovno je bio nezaustavljiv, postigao je čak 11 golova, uz tek jedan promašaj! Ceković je dodao šest komada, Čakarić je bio precizan pet puta, dok je Antonio Vrbić zabio četiri. Sladoljev je imao četiri, a Purić dvije obrane.

Bjelovar je predvodio Tibor Jurjević, koji je također postigao 11 pogodaka.

Gorica je na vrhu ljestvice sa 16 bodova, četiri više od Poreča i Sesveta, koji imaju utakmicu manje. Jedina ekipa bez poraza je Varaždin, koji ima 11 bodova, ali i čak tri susreta manje od Goričana.

U posljednjem ovogodišnjem nastupu, u utorak 22. prosinca od 19 sati, u velikogoričku Gradsku sportsku dvoranu na veliki derbi stiže drugoplasirani Poreč.

Podijeli