Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici

27.03.2018. / Damir Žbulj

Velikogoričani su ponovno imali prilike uživati u majstorijama nadolazećih zvijezda hrvatskog nogometa! Mlada U-21 nogometna reprezentacija i drugi put je u ovom kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo bila domaćin na našem Gradskom stadionu te je i drugi put upisala uvjerljivu pobjedu.

Izabranici Nenada Gračana svladali su Moldovu sa 4:0 (1:0) te su nastavili svoj put prema plasmanu na Euro.

Hrvatska je od prve minute preuzela inicijativu, ali je do pogotka stigla tek u 35. minuti utakmice, kad je na ubačaj kapetana Halilovića najbolje u skoku reagirao Vlašić i glavom smjestio loptu u mrežu.

Utakmica je prelomljena početkom nastavka, kad je Halilović još jednom u ulozi asistenta, dok je efektno poentirao Jakoliš.

U 49. minuti Brekalo je nabacio iz kornera, a Vlašić je ponovno egzekutor glavom.

Konačni rezultat postavio je Fran Karačić, koji je također glavom pogodio na ubačaj Balića.

Visoku pobjedu zasjenila je ozljeda Nikole Mora, koji je već u desetoj minuti morao napustiti travnjak. U pitanju je koljeno, nije izgledalo dobro i prve prognoze nisu najbolje za mladog veznjaka Dinama.

Prije početka dvoboja odana je počast minutom šutnje za nesretno preminulog nogometaša Marsonije Bruna Bobana.

Izbornik se osvrnuo na dvoboj i zadržao optimizam prije završnice kvalifikacija: "Najgore je kad si veliki favorit prije utakmice i unaprijed upisuješ bodove. takve utakmice mogu biti teške, ali odigrali smo zaista dobro, ozbiljno i odgovorno. Sve je zasjenila ozljeda More, nadam se da će se brzo vratiti nogometu. Pobjeda Grčke nad Češkom nam nište ne znači niti komplicira. Bez obzira na sve rezultate mi ovisimo sami o sebi. Ako ćemo imati sreće trebat će nam sedam bodova u posljednje tri utakmice, ako ne, onda ćemo morati dobiti sve do kraja."

"Sigurno kako nam je lijepo u Velikoj Gorici, uvjeti su odlični, sve je super. Jedino su tribine i publika malo daleko od terena pa nas ne mogu bodriti onako kako bi htjeli , ali ovo ostalo je sve zaista optimalno," dodao je na kraju Gračan.


Vodeća je i dalje Grčka, koja je kod kuće s 3:0 svladala Češku te i dalje ima tri boda prednosti ispred Hrvatske. Gračanovi izabranici će u rujnu gostovati kod Bjelorusije, dok će u listopadu dočekati Grčku i putovati u San Marino. Na Euro će se izravno plasirati pobjednici skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe kvalifikacija u dodatne kvalifikacije. 


UEFA U-21 Euro, Kvalifikacije, Skupina 1:
Hrvatska - Moldova 4:0 (1:0)
Strijelci: Vlašić (35'), Jakoliš (47'), Vlašić (49'), Karačić (74')

Hrvatska: Posavec, Sosa, Ćaleta-Car, Šimić, Karačić, Balić, Moro (od 13' Fiolić), Vlašić, Halilović (od 77' Ćorić), Brekalo, Jakoliš (od 65' Roguljić). Izbornik: N. Gračan.

Moldova: Cebotari, Marandici, Tiscul, Prepelita, Tibuleac (od 25' Zagaevschii), Dragan (od 76' Svinarenko), Craciun, V. Macritchii, A. Macritchii, Boiciuc, Nicolaescu (od 67' Stina). Izbornik: D. Oprea.

UEFA U-21 Euro, Kvalifikacije, Skupina 1:
1. Grčka 19 (7)
2. Hrvatska 16 (7)
3. Bjelorusija 10 (6)
4. Češka 10 (6)
5. Moldova 3 (7)
6. San Marino 0 (7)

Galerija slika

[VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici [VIDEO] Novo uvjerljivo slavlje U21 reprezentacije u Velikoj Gorici

Podijeli