Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Novo sjajno izdanje košarkaša Gorice protiv izravnog suparnika u borbi za opstanak: Izuzetno velika i važna pobjeda!

26.03.2023. / Damir Žbulj

Još jednu sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Gorice, upisali su četvrtu prvenstvu pobjedu u nizu, drugu u Ligi za ostanak te su napravili važan korak prema ostanku u najvišem rangu hrvatske košarke!

U Gradsku sportsku dvoranu stigao je sinjski Alkar, ekipa koja je ove sezone već dva puta dobila Bikove, međutim, igrači pod vodstvom Braslava Turića pokazali su pravo lice kad je bilo najpotrebnije te su na kraju apsolutno zasluženo došli do bodova, rezultatom 92:81 (22:16, 20:22, 24:23, 26:20).

Iako su Goričani praktički cijeli dvoboj bili u vodstvu, u posljednjih deset minuta ulazi se sa samo 66:61 na semaforu. Možda i ključnima pokazale su se dvije trice Gunjine, četiri minute prije kraja, kad je napokon prelomljena utakmica.

Čak pet igrača Gorice imalo je dvoznamenkasti učinak, a predvodio je Karlo Uljarević s 18 poena, sedam skokova i pet asistencija. Sjajan je bio i Dino Cinac sa 16 koševa i pet skokova, kao i Milan Lužaić sa 16 koševa i sedam asistencija. Batur i Porobić dodali su po deset poena...

"Opet smo odigrali jednu vrlo dobru utakmicu, ovo je jako bitna pobjeda za nas! S Alkarom smo ove sezone imali omjer 0-2 i 'minus deset', a sada smo dobili 11 razlike i ako u četvrtoj utakmici pobijedimo imamo prednost ispred njih. Bili smo dobri, funkcionirala nam je tranzicija, imali smo ideju 'povući' što više kontri, mijenjali smo ritam. Nije nam funkcionirala obrana 'pick and rolla', ali smo i to u zadnjoj četvrtini promijenili i popravili, uhvatili smo nekoliko važnih obrambenih skokova i ostvarili smo novu pobjedu, za nas izuzetno veliku i važnu u borbi za opstanak! Još jednom čestitam svojim igračima na sjajnoj izvedbi," komentirao je nakon slavlja trener Turić. 

Na ljestvici Lige za ostanak Bikovi sada imaju sedam pobjeda, baš kao i idući suparnik Bosco, dok Alkar, Zabok i DepoLink Škrljevo imaju jednu pobjedu manje.

Idući tjedan bit će posebno zahtjevan, jer Goricu čekaju dva gostovanja, prvo u srijedu kod Bosca, a onda u petak kod DepoLink Škrljeva.

 

 

 

 

(Foto: Nenad Mudrinić, KK Gorica)

Podijeli