Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Novi trofej: Brozović asistencijom započeo preokret, Inter obranio Kup Italije!

25.05.2023. / Damir Žbulj

Marcelo Brozović je u svoju 'riznicu' spremio još jedan trofej talijanskog nogometnog Kupa! Nakon što je s milanskim Interom i lani osvojio isto natjecanje, Brozović je s Nerazzurrima obranio naslov pobjednika, u velikom finalu u Rimu protiv Fiorentine.

Već u trećoj minuti Gonzalez je zabio za prednost Fiorentine, ali je nakon pola sata igre Inter uspio izjednačiti, poslije asistencije Brozovića i hladnokrvne egzekucije Lautara Martineza.

 

Martinez je sedam minuta kasnije ponovno poentirao, za potpuni preokret i 1:2 na semaforu Olimpijskog stadiona, što je ostalo i do kraja dvoboja [VIDEO].

Naš Okujec je na travnjaku proveo čitav dvoboj i bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača pobjedničke momčadi!

 

Na početku svoje bogate karijere je s Dinamom osvojio dva naslova prvaka i hrvatski Superkup, dok je s Interom prije dvije godine osvojio trofej prvaka Italije, a nakon toga i dva Kupa i talijanska Superkupa. Igrao je i finale UEFA Europske lige, a za nešto više od dva tjedna ga čeka i finale ovosezonske Lige prvaka protiv Manchester Cityja u Istanbulu.

S Hrvatskom je osvojio svjetsko srebro u Rusiji, broncu u katarskoj Dohi prošle godine, a u lipnju će se s Vatrenima u Nizozemskoj boriti za trofej UEFA Lige nacija!

 

Podijeli