Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Mudrinski, Lovrić i Babec potopili Šibenik, Kahlina skinuo penal, prvo ime gostiju - Nikola Rak

29.08.2020. / Damir Žbulj

Najveći minus nove sjajne pobjede nogometaša Gorice, treće u nizu na otvaranju nove sezone, je što gledatelji nisu mogli biti na tribinama i što nisu mogli zajedno proslaviti još jedan rezultat za pamćenje.

A zaista je bilo razloga za feštanje!

Gorica je u dvoboj s povratnikom Šibenikom ušla nakon dvije uvodne pobjede, kao veliki favorit protiv ekipe koja još nije osvojila niti jedan bod. U dramatičnom dvoboju opravdali su Goričani svoju ulogu, nastavili su niz, zadržali maksimalan učinak i u savršenom raspoloženju otišli na mali predah neposredno prije zbog reprezentativne pauze...

U početni sastav trenera Dambrauskasa se nakon lakše ozljede vratio Joey Suk, poslije odlaska Cherifa Ndiayea u vrhu napada zaigrao je Ognjen Mudrinski, prvi strijelac HNL-a, a priliku su od prve minute na desnoj strani dobili i Albi Doka i Josip Mitrović, obojica stigli ovog ljeta na Gradski stadion.

Već u trećoj minuti Mudrinski je pokazao kako će se jako dobro snaći i u novim okolnostima, ubačaj iz kornera Čabraje glavom je pospremio u gostujuću mrežu i tako je stigao već do svojeg petog pogotka. Uvjerljivo je vrhu ljestvice strijelaca...

Kapetan Kristijan Kahlina još je jednom imao utakmicu za pamćenje, potvrdio je kako je zaista jedan od najboljih vratara na domaćim travnjacima, a to je najbolje demonstrirao u finišu prvog dijela, kad je majstorski obranio kazneni udarac Bulatu, uz sjajnu reakciju ostatka obrane poslije odbijene lopte.

Na poluvremenu je nažalost Mudrinski morao ostati u svlačionici zbog problema s ozljedom, ušao je Matija Dvorneković, a Gorica je pronašla način kako da ovaj dvoboj ipak usmjeri na svoj mlin.

Ukazao se Kristijan Lovrić, prošlosezonski najbolji strijelac i asistent Gorice, ponovno je proradio, odličnim dalekometnim udarcem ljevicom, nekih pola sata prije posljednjeg sučevog zvižduka. Prvi mu je to gol u novom prvenstvu, a u iščekivanju transfera pokazao je kako i dalje ima namjeru biti najvažnija karika turopoljskog prvoligaša.

Mogla je u tim minutama Gorica napuniti mrežu suparnika, redale su se prilike, ali Mitrović i Babec nisu imali mirnoće i preciznosti, sve do 74. minute susreta. Nakon 13. kornera, u gužvi u kaznenom prostoru Šibenčana, upravo je Babec najsnalažljiviji, za svoj gorički prvijenac!

Sudac Vučković provjeravao je situaciju uz pomoć kolega iz VAR sobe, ali sve je bilo apsolutno regularno, za ogromnih 3:0 na semaforu.

Gotovo da nije bilo dovoljno...

Važna karika Šibenika je i Velikogoričanin Nikola Rak, koji je u završnici utakmice dobio posebnu inspiraciju! Uspio je tri minute prije kraja svladati Kahlinu, a u sučevom dodatnu i asistirati Anočiću za smanjenje zaostatka, no, to je bila i posljednja akcija na ovoj uzbudljivoj utakmici.

Trajalo bi nakon toga slavlje na tribinama sigurno još neko vrijeme, ali za povratak publike na stadione morat ćemo izgleda još neko vrijeme pričekati...

Gorica je tako na premijeri novih dresova nastavila pobjednički niz, preuzela je vrh ljestvice ispred Dinama i Hajduka, koji svoje utakmice igraju u subotu i nedjelju. Na Poljudu gostuje Slaven Belupo, a na Maksimir stiže Osijek. Vrlo je lako moguće da Gorica reprezentativno okupljanje Vatrenih dočeka kao lider HT Prve lige.

Turopoljski ljubitelji nogometa niti za vrijeme pauze neće biti uskraćeni uzbuđenja, jer će za utakmice Lige nacija u Portugalu i Francuskoj, kod aktualnih europskih i svjetskih prvaka, uz standardnog Marcela Brozovića, konkurirati i Velikogoričanin Ante Budimir.

Prvenstvo se nastavlja sredinom rujna, gostovanjem kod Lokomotive.

 

HNK GORICA - HNK ŠIBENIK 3:2 (1:0)
1-0 Mudrinski (3'), 2-0 Lović (65'), 3-0 Babec (74'), 3-1 Rak (87') Anočić (90'+4)

HNK GORICA: Kahlina - Doka, Steenvoorden (od 66. Moro), Krizmanić, Čabraja - Babec, Čanađija - Mitrović (od 81. Golubickas), Suk, Lovrić - Mudrinski (od 46. Dvorneković). Trener Valdas Dambrauskas.
HNK ŠIBENIK: Labrović - Pajić, Pandža, Bilić, Anočić - Bulat, Ćurić - Ampem (od 90. Laća), Rak, Sahiti (od 69. Kvesić) - Jurić (od 69. Celić). Trener Krunoslav Rendulić.

(Foto: Josip Regovic/PIXSELL)

Podijeli