Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Goričani se iskalili na fenjerašu

24.11.2020. / Damir Žbulj

Utakmica proti Hermes Analitice došla je kao naručena Josipu Sesaru i njegovim košarkašima, jer su nakon nedjeljnog poraza kod Furnira odmah imali priliku iskaliti svoj 'bijes' i vratiti se na pobjedničke staze protiv nedoraslog suparnika.

Gorica se prvih desetak minuta 'zagrijavala', rezultat je bio u egalu, ali kvalitetan kadar i širina klupe došli su do izražaja već u drugoj dionici, kad domaći odlaze na dvoznamenkastu razliku, a na poluvremenu je i +20 (54:34).

U nastavku je to bio put bez povratka za goste, a kad im je u finišu još i ponestalo snage Goričani su im do vrha napunili koš, za konačnih 113:67.

Lovro Mazalin je bio posebno inspiriran s 21 poenom i nevjerojatnih 17 skokova. Karlo Uljarević je dodao 17 koševa, šest skokova i četiri asistencije s klupe, a blizu double-double učinka bio je i Ljubičić sa 16 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Kod poraženih se istaknuo tek Dario Gazić s 14 koševa.

U devetom nastupu Sesarova momčad upisala je sedmu pobjedu, a idući izazov je u nedjelju doma protiv Šibenke, jer je okršaj s Alkarom, koji se trebao igrati u četvrtak, ponovno odgođen, ali ovaj put zbog korone u sinjskim redovima.

Na vrhu ljestvice HT Premijer lige su Zadra i Cibona, koji također imaju po dva poraza, ali i po dvije i jednu utakmicu više.  

 

Podijeli