Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Fantastične mlade rukometašice Udarnika među osam najboljih u Hrvatskoj!

25.05.2024. / Damir Žbulj

Mlade rukometašice Udarnika nastavile su nizati sjajne rezultate na U-15 državnoj završnici prvenstva Hrvatske u Poreču! U skupini su pobijedile favorizirani Trogir '58 i Zrinski iz Čakovca, a izgubile su od Zeline i zagrebačke Lokomotive, braniteljica naslova, čime su izborile svoje mjesto među 12 najboljih ekipa Hrvatske!

Međutim, nisu se na tome zaustavile te su maestralnom partijom protiv vršnjakinja Novske u osmini finala izborile mjesto u četvrtzavršnici, među osam najboljih u Hrvatskoj!

Briljirala je Leona Lilić, koja je protivničku mrežu tresla čak 12. puta! Dvoboj je bio izjednačen nekih 25 minuta, ali tada su udarnice pojačale intenzitet obrane te su slomile otpor suparnica. U 24. minuti na semaforu je bilo 10:10, ali nakon toga je Leona preuzela odgovornost i sa svojih osam golova u završnici pomogla svojoj ekipi da dođe do 19:12 velikog slavlja!

Luna Gojak je dodala tri komada, Lana Konjar je precizna bila dvaput, a jednom su poentirale i Ema Rogić i Petra Gudelj. Svoj doprinos dale su i Anamaria Kos, Jana Gojak, Lorena Bočkaj, Lana Buhin, Leonarda Burić, Lara Bošković, Lucija Gulič, Tena Markov, Elena Ćirić, Vasilisa Jakubovskaja i Lana Derbuc, pod vodstvom trenerica Ljiljane Ivaci i Martine Vugrinović.

Borba za polufinale na rasporedu je također u subotu, a od 15.30 sati će rukometašice Udarnika odmjeriti snage s Ivanićem.

Razigravanje za pozicije na rasporedu je u nedjelju!

Završnica u Poreču je i više od sporta i rukometa, djevojke se druže međusobno, imaju i veliku podršku navijača, roditelja, prijatelja i rodbine, a posebno emotivno je bilo u trenutku kad su suigračice svojoj vratarki Anamariji Kos priredile rođendansko iznenađenje i slavljeničke torte.

Veliko zajedništvo među curama vidjelo se i na terenu i sigurni smo kako će dati sve od sebe u okršaju za mjesto u poluzavršnici! 

Galerija slika

[VIDEO] Fantastične mlade rukometašice Udarnika među osam najboljih u Hrvatskoj! [VIDEO] Fantastične mlade rukometašice Udarnika među osam najboljih u Hrvatskoj! [VIDEO] Fantastične mlade rukometašice Udarnika među osam najboljih u Hrvatskoj!

Podijeli