Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Fantastična Gorica preko Varaždina odjurila prema Prvoj ligi!

28.04.2018. / Damir Žbulj

Možda i ključnu pobjedu u borbi za plasman u HT Prvu ligu upisala je Gorica u 29. kolu Druge HNL!

U sjajnoj nogometnoj atmosferi na Gradskom stadionu s 4:2 (2:1) je nadigrala Varaždin, izravnog konkurenta za poziciju koja direktno vodi među prvoligaše...

Vrhunski su Goričani otvorili dvoboj i samo je malo nedostajalo da u prvoj minuti dođu do prednosti. Nigerijac Atiemwen je tukao, lopta je pogodila vratnicu, a udarac Ojame nakon odbijene lopte krajnjim je naporom zaustavio vratar gostiju Nevistić.

Navijači Gorice tražili su kazneni udarac u 14. minuti, Matošević je pao u kaznenom prostoru, ali sudac je dobro procijenio kako nije bilo govora o najstrožoj kazni.

Uskoro se Ojamaa našao u još jednoj izglednoj situaciji, dok je Atiemwen ponovno bio na milimetar od pogotka. Nakon slabe reakcije gostujuće obrane imao se vremena namjestiti, gađati kut suparničkog gola, međutim, udarac je prohujao pored okvira.

Ivan Prelec sigurno je iznenadio varaždinskog stratega Kovačevića, jer Gorica, iako je u ovaj veliki derbi ušla s tri boda viška, nije čekala svoju priliku iz protunapada, nego je preuzela inicijativu i konstantnim pritiskom redala prilike i udarce pred suparničkim vratima.

Sve je došlo na naplatu i 37. minuti! Atiemwen je ponovno u matnoj situaciji, Nevistić je uspio odbiti njegov udarac, ali na pravom mjestu je Dinko Matošević, koji se požrtvovno baca i glavom loptu šalje tamo gdje joj je i bilo mjesto, u mrežu Varaždina.

Ipak, slavlje je kratko trajalo i bio dovoljan samo jedan trenutak nepažnje da se pokvari sve ono dobro što je Gorica gradila u prvom poluvremenu, Jertec je lukavo izveo slobodan udarac, prizemna lopta zaobišla je posljednju liniju obrane domaćih i Matej Senić nije imao tešku zadaću matirati Kahlinu.

Nije nesretno primljeni zgoditak poljuljao ambicije Goričana, Matošević je vrebao svoju šansu i u sudačkoj nadoknadi, Šimek je katastrofalno reagirao i poklonio loptu ofenzivcu Gorice, koji smireno poentira za 2:1 na semaforu i odlično raspoloženje Goričana prije odlaska na predah.

Varaždin se od šokantnog pogotka nije oporavio niti na poluvremenu. Odmah početkom nastavka, u 52. minuti susreta, Gorica dolazi i do trećeg gola, što je u potpunosti usmjerilo utakmicu.

Ojamaa je iznudio prekršaj s lijeve strane terena, Maslowski je majstorski izveo 'skraćeni korner', a Marina je vrhunskim udarcem glavom pogodio za 3:1.

U posljednjih pola sata gosti su preuzeli inicijativu, ali nisu bili previše opasni po vrata Kahline, koji se ipak istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija kojima je unio dodatnu sigurnost u igru Goričana.

Iako je varaždinski Nigerijac Bamidele isprovocirao kazneni udarac 15-ak minuta prije kraja, kojeg je realizirao najbolji strijelac Druge HNL Domagoj Drožđek, nije bilo panike u redovima Gorice. U samoj završnici velikogorički Nigerijac Atiemwen je majstorski u prazan prostor proigrao Rumunja Astafeija, koji obilazi golmana i pogađa za konačnih 4:2.

Gorica je sada na ljestvici s 55 bodova, šest više od Varaždina, četiri kola prije kraja samo milimetar od izravnog plasmana među hrvatsku klupsku nogometnu elitu.

U idućem kolu Gorica gostuje kod Sesveta pa na svom stadionu dočekuje Dugopolje i Šibenik, dok u posljednjem kolu igra kod druge momčadi Dinama, kad se nadamo da će sve već biti riješeno i kako ćemo i ranije potvrditi kako Velika Gorica ponovno ima nogometnog prvoligaša!

Trener Ivan Prelec bio je smiren nakon velikog slavlja, vjerojatno i ključnog za izravan plasman u HT Prvu ligu: "Čestitam Varaždinu i svojim igračima na zanimljivoj i sadržajnoj utakmici. Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo nama, dok smo u drugom, što svjesno, a što pomalo i nesvjesno, inicijativu prepustili gostima. Ovog tjedna smo igrali na Poljudu, imali smo utakmicu županijskog Kupa i nismo imali energije da nastavak odigramo na tako visokoj razini. Na kraju ove sjajne utakmice mislim da smo za nekoliko nijansi ipak zaslužili pobjedu!"

Nije se Prelec zanosio velikom bodovnom razlikom na ljestvici: "Još uvijek smo četiri utakmice udaljeni od prve lige. Još je 12 bodova u igri i mi ćemo do svog cilja i dalje ići korak po korak, kao što smo to i do sada radili," poručio je iskusno naš mladi nogometni stručnjak.

Druga HNL, 29. kolo:
HNK Gorica - NK Varaždin 4:2 (2:1)
Strijelci: Matošević 37', 45'+1, Marina 52', Astafei 90'+2 / Semić 42', Drožđek 75' (P)

HNK Gorica: Kahlina - Mchedlishvili (Žutić 64'), Čagalj, Ljubisavljević, Špičić - Zenko, Marina (Astafei 74'), Maslowski - Matošević (Dvorneković 55'), Ojamaa - Atiemwen

Druga HNL:

1. Dinamo Zagreb II 28 17 7 4 41:17 58
2. HNK Gorica 29 16 7 6 40:26 55
_________
3. Varaždin 29 14 7 8 38:29 49
_ _ _ _ _ _
4. Sesvete 29 14 6 9 40:33 48
5. Dugopolje 29 12 6 11 30:32 42
6. Hajduk Split II 28 12 4 12 36:29 40
7. Šibenik 29 10 7 12 32:36 37
8. Kustošija 29 8 7 14 27:35 31
9. Solin 29 8 7 14 26:35 31
10. Lučko 29 7 10 12 22:32 31
11. Hr. dragovoljac 29 7 9 13 33:42 30
12. Novigrad 29 6 7 16 24:43 25

MINUTA ŠUTNJE ZA SNJEŽANU UŠIĆ

Prije početka dvoboja na Gradskom stadionu održana je minuta šutnje za Snježanu Ušić, rođenu Azenić, koja je u Velikoj Gorici preminula nakon duge i teške bolesti s 56 godina. Priključujemo se izrazima sućuti velikoj sportskoj obitelji. Suprug Sven legenda je zagrebačke Cibone; kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su odbojkašice, a sin David košarkaš, dok je otac Antun Azenić u Velikoj Gorici osnovao Odbojkaški klub Azena u kojemu je Snježana igrala i bila trenerica.

(Foto: GoricaTV)

 

Podijeli