Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Crnogorski Studenti ukrotili Bikove u neizvjesnoj završnici: Odigrali smo hrabro

19.01.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice propustili su upisati pobjedu u svom prvom službenom međunarodnom nastupu. U dvoboju petog kola regionalne ABA 2 lige, u 'balonu' na turniru u banjalučkom Boriku, Bikovi su pošteno namučili vodeću ekipu ovog natjecanja, ali su u neizvjesnoj završnici ipak poraženi od podgoričkog Studentskog centra, po mnogo čemu druge ekipe Euroligaša Budućnosti.

Vidljiva je bila nervoza u otvaranju susreta, Goričani su imali poprilično tehničkih pogrešaka i nisu mogli pronaći pravi ritam u napadu.

Međutim, malo po malo počeli su hvatati priključak i do poluvremena su uspjeli dvoznamenkasti zaostatak smanjiti na sasvim podnošljivih 37:32.

Sesar je na predahu dodatno posložio svoju momčad i u nastavku je to puno bolje izgledalo, a sredinom treće dionice Gorica je prvi puta u prednosti.

U posljednjih deset minuta vodi se velika borba i da je bilo samo malo više koncentracije Goričani su mogli do slavlja.

Poneka dvojbena sudačka odluka, problem sa skokom u obrani i Studenti se vraćaju u vodstvo.

Posljednji napad za produžetak ili pobjedu ima Gorica, ali Kalajžić se u posljednjih pet sekundi ne odlučuje na realizaciju, nego pronalazi Mašića, koji iz teške pozicije ne uspijeva pogoditi i na semaforu ostaje 61:59 za crnogorsku momčad.

Obje ekipe imale su katastrofalan šut za tricu, Gorica je ubacila osam iz čak 28 pokušaja, a Studentski centar je imao tek 3/20. Međutim, presudila je dominaciju u skoku podgoričke ekipe, koja je imala 41 uhvaćenu loptu, čak 13 u napadu. Gorica je imala 20 skokova manje...

Kapetan Ivan Majcunić predvodio je s 14 poena, dok je dvoznamenkasti učinak imao tek još Krapić s deset koševa.

"Mislim da smo odigrali jednu hrabru utakmicu, borili smo se do samog kraja. Detalji su presudili, možda manjak koncentracije. Jedino mi je žao da u zadnja dva napada niti jednom nismo pošteno šutirali prema njihovom košu. Mogu biti zadovoljan kako smo odgovorili na fizički zahtjevnu igru Studentskog centra, ali ipak rezultatom nisam zadovoljan i da je s druge strane bila puno jača momčad," komentirao je nakon dvoboja strateg Gorice. 

Sve u svemu, mogao je međunarodni debi i puno bolje završiti, no, vremena za plakanje nema, jer je već u četvrtak u istoj dvorani na rasporedu dvoboj s Rabotničkim iz Skoplja, a u subotu će Sesarovim košarkašima protivnik biti Lovćen 1947 iz crnogorskog Cetinja.

 (Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović)

Podijeli