Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir se pogotkom oprostio od Primere

20.07.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni internacionalac Ante Budimir pogotkom se oprostio od ove sezone. Njegova Mallorca je kod Osasune odigrala 2:2 te je na kraju ostala bez prvoligaškog statusa.

Budimir je poentirao glavom u 65. minuti, a bio mu je to 13 prvenstveni gol ove sezone.

Završio je na osmoj poziciji ljestvice najboljih topnika Primere, a ispred njega su samo Ocampos (Sevilla) i Aspas (Celta Vigo) s 14, Garcia (Athletic Bilbao) s 15, Suarez (Barcelona) sa 16, Moreno (Villarreal) s 18, Benzema (Real Madrid) s 21 i nedodirljivi Leo Messi (Barcelona) s 25 postignutih pogodaka.

Ante je prošle sezone golovima izravno pomogao Mallorci da izbori plasman u La Ligu, a ove je svojim partijama u jednoj od najjačih nogometnih natjecanja istaknuo svoju kandidaturu i za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Posebno će pamtiti gostovanje na Camp Nou kad je Barceloni utrpao dva komada...

Mallorca je povratničku sezonu završila na pretposljednjoj poziciji s 33 osvojena boda, osam više od Espanyola, tro manje od Leganesa i četiri od Celte iz Viga, koja je uspjela ostati u prvoligaškom društvu.

Svojim igrama skrenuo je pozornost i bogatijih klubova pa postoji realna mogućnost kako ćemo ga i iduće sezone gledati u najvišem razredu španjolskog klupskog nogometa ili u nekoj od drugih liga 'petice'.

Podijeli