Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir s dva brza komada odveo Osasunu u Europu!

04.06.2023. / Damir Žbulj

Gorički nogometni internacionalac Ante Budimir potvrdio je svoju sjajnu golgetersku formu s nova dva pogotka, koja su njegovoj Osasuni osigurala pobjedu nad Gironom, ali i sedmu poziciju na kraju sezone u španjolskoj Primeri i izlazak u Europu!

Budimir je svoj doprinos dao kad je bilo najvažnije, u završnici sezone, a nakon što je u svibnju tresao mreže Almerije i Athletic Bilbaa, za osvajanje važnih bodova, ponovio je to i u posljednjem kolu, u sjajnoj atmosferi pred domaćim navijačima.

Ante je početkom drugog poluvremena, u razmaku od 52. do 55. minute, dva puta matirao suparničkog vratara, što je bilo ključno u velikom slavlju [VIDEO]

Prvo je hladnokrvno poentirao na petercu, nakon sjajnog prodora i asistencije Barje, dok je drugi zabio glavom, nakon jako slične akcije i ubačaja Moncayole!

Girona je 15-ak minuta prije kraja uspjela smanjiti zaostatak, ali to je bilo sve i fešta Osasune zbog velikog uspjeha i plasmana u Konferencijsku ligu mogla je početi.

I trajat će sigurno do dugo u noć!

Budimiru je ove sezone zabio ukupno osam zgoditaka, ali 'proradio' je u pravom trenutku. Osasuna je u 38. kola upisala 15 pobjeda, osam remija i 15 poraza te je s 53 osvojena boda zaslužila sedmu poziciju na ljestvici LaLige.

Ispred njih su ove sezone samo prvak Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad, Villarreal i Betis. Ante će ovu sezonu pamtiti i po plasmanu u finale španjolskog Kupa kralja, gdje su Luka Modrić i njegov Real ipak stigli do trofeja, a nećemo nikad zaboraviti niti da je Budimir bio dio Vatrenih na Svjetskom prvenstvu i da je oko vrata stavio brončanu medalju!

Zaista spektakularan uspjeh za našeg nogometnog majstora iz Velike Gorice!

Podijeli