Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir ponovno zabio, idući na redu je Modrićev Real: Bitni su bodovi i pozicija na ljestvici

07.10.2019. / Damir Žbulj

Naš Velikogoričanin Ante Budimir nastavlja sa sjajnim igrama u španjolskom prvoligašu Mallorci! Nakon što je zabio oba pogotka za svoju momčad u 4:2 porazu kod Getafea, u osmom kolu Primere je postigao prvi gol na utakmici u domaćem slavlju protiv Espanyola.

Ante je u 37. minuti svladao suparničkog vratara sjajnom reakcijom tijelom, poslije ubačaja Sastrea.

Pobjedu je 20-ak minuta prije kraja potvrdio Sevilla.

Budimir je za Mallorcu odigrao cijeli dvoboj, a ovo mu je treći prvenstveni zgoditak ove sezone.

"Važno je bilo osvojiti sva tri boda kako bismo zadržali samopouzdanje u ovo što radimo. Golovi su uvijek sjajna stvar, ali sam posebno sretan što je moj pogodak pomogao ekipi da dođe do bodova. Na kraju sve se svodi na poziciju na ljestvici i broj osvojenih bodova. Sastre mi je sjajno asistirao, pogodio sam je tijelom i ušla je u mrežu savršeno," opisao je između ostalog Budimir svoje osjećaje nakon slavlja.

Na rasporedu je reprezentativna pauza zbog kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a ukoliko Ante nastavi u ovakvom ritmu zabijati golove u jednoj od najjačih liga svijeta, niti izbornik Dalić ga neće moći zaobići u idućim akcijama nacionalne izabrane vrste.

Priliku za novo dokazivanje Budimir u dresu svoje Mallorce ima 19. listopada kad mu u goste stiže kapetan Vatrenih Luka Modrić s madridskim Realom, vodećom momčadi La Lige. Mallorca je i dalje u opasnoj zoni ispadanja sa sedam bodova, dva više od Espanyola, jednim manje od Alavesa i dva od Betisa, Celte i Eibara.

Podijeli