Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

16.03.2018. / Damir Žbulj

Pred nama je još jedan uzbudljiv sportski vikend u kojem će novu priliku za rezultatske uspjehe tražiti brojni sportaši i klubovi i s velikogoričkog područja! 

Nogometaši Gorice, nakon uvodne domaće pobjede nad Hajdukom II i razočaravajućeg remija kod Kustošije, vraćaju se na Gradski stadion gdje će u nedjelju od 15.30 sati igrati veliki drugoligaški derbi sa Sesvetama. Ekipa Ivana Preleca na drugoj poziciji ljestvice ima samo bod više od svog nedjeljnog suparnika.

"U prvom poluvremenu nismo bili na razini i nismo djelovali kao momčad i zato nam je Kustošija radila probleme. Naše tehničke pogreške dolazile su iz prevelike želje za igranje stilom nogometa koji nije bio moguć na teškom terenu. Drugo poluvrijeme smo dignuli razinu agresije i koncentracije te smo kontrolirali igru. Ostaje žal što nismo iskoristili sve svoje prilike i pobijedili ali na kraju rezultat je realan. Čeka nova utakmica u koju ulazimo silno motivirani da pokažemo kako je utakmica u Kustošiji bila samo loš dan i želimo na svojem terenu nastaviti uspješan put," poručio je Poljak Maslowski u najavi dvoboja.

NK Kurilovec debitirat će pod novim imenom pred svojim navijačima na SRC Udarnik u subotu 17. ožujka s početkom u 15.30 sati. U goste im u 19. kolu 3. HNL - Zapad stiže Segesta, a nakon uvjerljivog slavlja kod Zagreba očekuje se pozitivan rezultat i protiv Siščana. Kurilovčani su na ljestvici na trećoj poziciji, Opatija na drugom mjestu ima pet bodova više.

Napokon se nastavljaju i niželigaška nogometna natjecanja u Hrvatskoj!

U 4. NL Središte Zagreb u 18. kolu možemo izdvojiti kako Gradići u nedjelju 18. ožujka od 15 sati igraju protiv Stupnika, dok Polet u nedjelju od 10 sati gostuje kod Mladosti u Zaboku.

U Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi u subotu od 15 sati u Mičevec kod Klasa dolazi Rugvica. Gorica II u istom terminu igra doma protiv Bistre. U Lomnici također u subotu od 15 sati gostuje Laduč, dok izdvajamo i gostovanje NK Lukavec u nedjelju od  15 sati u Orešju kod Sloge SU-ZA.

Bogat program očekuje nas i na otvaranju nastavka 1. ŽNL - Istok!



Sezona bi se trebala nastaviti i u 2. Županijskoj nogometnoj ligi - Istok...

Rukometaši Gorice svoj dvoboj posljednjeg 18. kola regularnog dijela sezone, prije početka Lige za ostanak, igraju na gostovanju kod drugoplasiranog Varaždina u subotu od 16.30 sati. Goričani su na sedmoj poziciji ljestvice s dva boda ispred Sesveta i jednim manje od Umaga i Zameta. 

Rukometašice Udarnika u dvoboju 17. kola 2. HRL - Zapad, u subotu u SD Srednjih škola od 16.30 sati, dočekuju Samobor, Veliki je to derbi sredine ljestvice i izravni dvoboj za sedmo mjesto jer su obje ekipe poravnate na 14 bodova.

Na parketu Gradske dvorane u Velikoj Gorici u nedjelju 18. ožujka odigrat će se napeti susreti prvenstva Hrvatske u ženskom rukometu za 2002. godište.

U regiji Zapad prije zadnjeg kruga tri ekipe bore se za šesto mjesto koje vodi u borbu za prvaka države. Ukoliko mlade rukometašice Udarnika izbore to vrijedno mjesto na ljestvici bit će to prva završnica za ženski rukomet u našem gradu.

Raspored utakmica: Samobor - Udarnik ( 9 sati), Trešnjevka - Ivanić (10 sati), Ivanić - Samobor (11 sati), Udarnik - Trešnjevka (12 sati).

Košarkaši Gorice uvjerljivo marširaju prema osvajanju Prve muške lige, a nakon 16 uzastopnih pobjeda u 17. kolu ekipa pod vodstvom Josipa Sesara u subotu od 20 sati gostuje kod fenjeraša KK Pula 1981.

U Kobiliću se ove subote na stadionu NK Vatrogasac igra Kup Hrvatske u australskom nogometu u organizaciji velikogoričkih Bombersa. Za naslov će se boriti četiri hrvatske muške ekipe, a uz Velikogoričane nastupaju i Sesvete Double Blues, Zagreb Hawks te Zagreb Cvjetno Dockers. Posebnost ovogodišnjeg Kupa je i gostovanje vrlo uspješne ženske ekipe South East London Giantsa, koja će s hrvatskim ženskim klubom Zagreb Panthers odigrati prijateljsku utakmicu.

Odbojkaši Gorice zaredali su s porazima te su izgubili korak s vrhom poretka 2. NOL - Centar. U 17. kolu Goričane, koji su na omjeru 8-6, očekuje gostovanje kod druge ekipe Siska, koja je u 12 odigranih susreta upisala tek dvije pobjede.


Odbojkašice Velike Gorice ostvarile su tri uzastopne pobjede u 1. B NOL - Centar, pobjegle s dna ljestvice, te ih u 17. kolu očekuje domaći dvoboj protiv OK Nebo, u nedjelju od 19.45 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Velikogorički derbi odbojkašica OK Velika Gorica II i HOK Gorica, koji se trebao igrati ovog vikenda u 15. kolu 3. NOL - Jug je odgođen.

Stolnotenisači Stanfara i ove subote imaju dvostruki program. Od 11 sati očekuje ih gostovanje u Samoboru, dok će od 17 sati igrati kod STK Sveta Nedelja - Novaki. Velikogoričani su ove sezone upisali tek tri poraza i prvi su pratitelji neprikosnovenom zadarskom Donatu koji je u 16 nastupa upisao svih 16 pobjeda.

 

Podijeli