Novosti Sport Događanja

Velikogoričke odbojkašice saznale kad im počinje nova sezona

29.07.2020. / Damir Žbulj

U osječkom Gradskom vrtu, gdje naša juniorska reprezentacija čeka početak U19 Europskog prvenstva, održan je ždrijeb parova nove odbojkaške sezone u Hrvatskoj.

Prošlu sezonu prekinuo je koronavirus, posljednja utakmica odigrana je početkom ožujka i velikogoričke odbojkašice željno čekaju početak priprema i ponovno natjecanja.

Prva B HOL - Skupina sjever, u kojoj se natječu i HOK Gorica i OK Velika Gorica, trebala bi početi 10. listopada.

U prvom kolu OK Velika Gorica gostuje kod treće ekipe Mladosti, a HOK Gorica kod OK Medveščak.

Varaždinski Kitro i OK Nebo su u trenutku prekida bili na prve dvije pozicije i oni su napredovali u viši rang. Na njihovom mjesto stigao je tek ŽOK Ivanec pa će u novoj sezoni u 1. HOL Sjever nastupati 11 klubova.

HOK Gorica je u drugom kolu slobodan, OK Velika Gorica doma igra protiv Ivanca.

Velikogorički derbi na rasporedu je u četvrtom kolu.

HOK Gorica je prošlu sezonu završio na petom mjestu, s upisanih deset pobjeda i osam poraza, dva boda manje od ŽOK Kaštel i jednim više od ŽOK Vrbovec, koji je odigrao utakmicu manje. OK Velika Gorica je u trenutku prekida bio na pretposljednjem mjestu s tri pobjede i 15 poraza i osam osvojenih bodova.

Prvo dvoransko klupsko natjecanje nakon pauze zbog koronavirusa trebala bi biti odgođena završnica Hrvatskog odbojkaškog kupa Snježane Ušić, koji nosi ime prerano preminule hrvatske i naše velikogoričke odbojkaške legende. Igrat će se početkom rujna, a u polufinalima se sastaju OK Kaštela i HAOK Rijeka CO te OK Marina Kaštela i HAOK Mladost.

Prošlogodišnja završnica u Rovinju bila je prva pod novim imenom, finalnu utakmicu je u sjajnoj atmosferi gotovo do posljednjeg mjesta ispunjene dvorane Gimnasium uveličala i obitelj Ušić, suprug Sven i kćer Senna, a u dramatičnom okršaju s Rijekom u pet setova slavile su odbojkašice zagrebačke Mladosti.

Podijeli