Novosti Sport Događanja

Velikogoričanka Dora Krsnik u polufinalu Eura: Fantastične hrvatske rukometašice ispisale povijest!

15.12.2020. / Damir Žbulj

Fantastične hrvatske rukometašice nastavile su nas oduševljavati rezultatima za pamćenje, a nakon još jedne izvrsne partije i pobjede 23:20 nad Njemačkom naša Velikogoričanka Dora Krsnik i ostale izabranice Nenada Šoštarića ostvarile su povijesni uspjeh i plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Hrvaticama je bio dovoljan i minimalna poraz za plasman među četiri najbolje reprezentacije, na poluvremenu je bilo izjednačeno 12:12, ali je u nastavku dvoboja naša rukometna reprezentacija briljirala i predvođena neprelaznom vratarkom Teom Pijević došla do nezapamćenog slavlja.

Najbolji plasman na nekoj europskoj smotri naše rukometašice ostvarile su na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na Svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru u Londonu 2012. godine.

Ponovno je Dora imala zapaženu partiju, prije svega u granitnoj hrvatskoj obrani, ali i je dala svoj doprinos u napadu, razigravanjem svojih suigračica, asistencijama i važnim pogotkom početkom drugog poluvremena, kad su hrvatske rukometašice napravile ključnu razliku.

Pijević je imala senzacionalnih 16 obrana, uz 50 posto uspješnosti, dok je sjajna bila i Ana Debelić sa šest golova, bez promašaja. 

Veliko polufinale na rasporedu je u petak, a suparnice će biti Francuskinje.

(Foto: HRS)

Podijeli