Novosti Sport Događanja

Velikogoričanin srušio državni rekord: Za 24 sata biciklom prešao 792 kilometra

24.07.2022. / Redakcija

Naš sugrađanin Vedran Planinšek zauzeo je drugo mjesto na biciklističkom ultra maratonu Slo24Ultra. Riječ je o natjecanju u kojem je cilj u 24 sata prijeći što veću razdaljinu. Utrka je startala u petak u 18 sati iz Dobrovnika u Sloveniji, a u subotu u 18 sati zahvaljujući prosječnoj brzini od 33,11 kilometara na sat Vedran je prešao 792 kilometra i srušio dotadašnji državni rekord koji je iznosio 726 kilometra.

- Još ne mogu doći sebi. Bilo je izazovno. Preko dana imali smo pržionu na 42 stupnja, a velike probleme stvarao nam je i jak vjetar. Uspio sam proći utrku bez ijednog grča. Za dobar rezultat je zaslužna i taktika koju sam izabrao. Prvih 16 sati nisam stajao i to je bilo presudno. Bio sam sedmi, kad su natjecatelji ispred mene zbog velike vrućine počeli pucati. Nekako sam uhvati treću poziciju, da bi se na kraju probio na drugo mjesto – rekao nam je Vedran.

Naš biciklist odmjerio je snage s 40-tak biciklista iz cijelog svijeta, a među njima je bilo i 15-tak profesionalaca. O kakvoj se konkurenciji radi najbolje govori podatak o tome da je prvo mjesto osvojio svjetski i europski rekorder na 24 sata Verstovšek Stanko. Riječ je o natjecateljima koji imaju jaku logistika, od trenera i mehaničara do fizioterapeuta.

Podijeli