Novosti Sport Događanja

Veliki derbi u Gradskoj dvorani: Gorica vreba priliku protiv vodećeg Zadra

06.03.2020. / Damir Žbulj

Nakon sjajne partije i fenomenalne pobjede na gostovanju kod Cibone u Draženovom domu košarkaši Gorice vraćaju se u 21. kolu HT Premijer lige na domaći parket, a čeka ih još veći izazov, okršaj s vodećim Zadrom, koji je nedavno osvojio i trofej Kupa Kreše Ćosića.

Zadrani su trenutno u velikoj borbi za opstanak u regionalnoj ABA ligi, na posljednjoj su poziciji, a u nedjelju pred svojim navijačima igraju protiv Koper Primorske i to je velika prilika za Goričane da iznenade favoriziranog suparnika i iskoriste aktualnu situaciju.

Ekipa Josipa Sesara u prošlom je susretu odlično šutirala za tri poena (15/27) i to će biti jedan od glavnih faktora za pozitivan rezultat i u derbiju sa Zadranima.

Gosti će biti oslabljeni, sigurno neće igrati Junaković i kapetan Ivanov i to je još jedan argument Goričanima za nadu u osvajanje bodova, koji u posljednje dvije premijerligaške sezone protiv Zadra nemaju niti jedno prvenstveno slavlje.

Dodatno motivirani trebali bi biti i Lovro Mazalin i Mislav Brzoja, bivši igrači Zadra, koji tamo nisu dobili pravu priliku.

"Dobro smo se pripremili za Cibonu i to je putokaz mojim igračima kako trebaju nastaviti dalje," poručio je Sesar. Ponovno je protiv Cibone proradio pravi momčadski duh njegove ekipe. Majcunić je bio najefikasniji s 15 poena, od čega su četiri bile trice. Dvoznamenkast je bio Gospić s 11 koševa, bez promašaja i iz igre i s linije slobodnih bacanja, dok su po devet poena dodali i Mazalin i Miković i Vučić i Mašić. Kapustu nije išao šut, ali je upisao čak 11 asistencija...

Gorica je na četvrtoj poziciji ljestvice s 14 pobjeda i šest poraza, koliko ima i Split, koji će nakon domaćeg poraza od Šibenke u ovom kolu sasvim izgledno bodove uzeti na gostovanju kod fenjeraša Hermes Analitice.

Pobjeda nad Cibonom i novi atraktivan protivnik najbolja su moguća pozivnica za velikogoričke i turopoljske ljubitelje košarke da od 18 sati ispune tribinu Gradske sportske dvorane i pomognu Sesarovoj momčadi da dođe do novog sjajnog rezultata.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

 

 

 

 

Podijeli