Novosti Sport Događanja

Vedrana Janjić u Austriji potvrdila svoj IronWoman status, Jasminka Zvonar zlatna u Otočcu, Renata Horvatek pobjednica Medvednica trail lige u svojoj kategoriji

21.06.2024. / Damir Žbulj

Vedrana Janjić sasvim je posebna žena, o kojoj smo već puno puta pisali, ali njen novi uspjeh zaslužuje još malo pohvala! Vedrana je u Austriji potvrdila svoj IronWoman status, kojeg je stekla lani, te je još jednom prošla nevjerojatnu triatlon dionicu 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42,2 km trčanja!

IRONMAN Kärnten-Klagenfurt Austria dio je elitne svjetske serije Ironman utrka, a Vedrana je ovaj put stazu završila za 11 sati 36 minuta 24 sekunde, osvojivši deseto mjesto u kategoriji F45-49 među 63 natjecateljice. Ukupno je od 351 finišerke završila na itekako respektabilnom 84. mjestu.

"Najbolje je odradila posljednju trkačku dionicu, istrčavši maraton za 3 sata 58 minuta i 59 sekundi te je napredovala do desetog mjesta u svojoj kategoriji," javio nam je Marijan Malčević iz njenog Maraton kluba Velika Gorica.

"Na domaćem terenu briljirala je naša druga najuspješnija predstavnica u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi – Jasminka Zvonar. Osvojila je još jednu zlatnu medalju i skupila nove vrijedne bodove u ligi na utrci Gacka Run u Otočcu, koja se boduje kao 9. kolo HACL-a. Jasminka je istrčala odličan polumaraton te je s vremenom 1:52:22 osvojila prvo mjestu u kategoriji Ž45 te ukupno četvrto mjesto od 21 finišerke," dodao je Malčević, koji je u Otočcu s vremenom 1:58.52 osvojio 23. mjesto, što je solidan rezultat nakon oporavka od ozljede.

Josip Martinović je u cilj ušao s vremenom 1:36.11, osvojivši šesto mjesto od 32 finišera.

MK Velika Gorica imao je svoje predstavnike i na Medvedgrad trailu, odnosno na desetom i finalnom kolu Medvednica trail lige.

"Završna utrka bila je dužine 12 kilometara i 616 metara elevacije, a naša Renata Horvatek osvojila je prvo mjesto u kategoriji Ž55. Istrčala je šest od deset trailova tijekom sezone i potvrdila da je najspremnija od svih žena u kategoriji Ž55. Osim Renate, na Medvedgrad trailu bili su i Nikola Ivan Leder, Martin Potočnik i Milivoj Hudina," istaknuo je Malčević.

Na 31. Vrbovečkom polumaratonu je u utrci na 10 kilometara Darko Radić osvojio ukupno četvrto mjesto i prvo mjestu u kategoriji M50. U ženskoj konkurenciji je Edita Grgić osvojila šesto mjesto ukupno i drugo mjesto u kategoriji Ž50.

U Bjelovaru je održan zanimljiv trkački event pod nazivom FunRun. Okupilo se 300-tinjak trkačica trkača, a na utrci na pet kilometara Ivica Prpa je s vremenom 20:49 osvojio četrnaesto mjesto ukupno i prvo mjestu u kategoriji M50. Obitelj Prpa predstavljale su i Severina, koja je bila 33. među djevojkama i šesta juniorka, dok je Valerija završila na 42. mjestu ukupno i 15. u svojoj kategoriji Ž35.

Podijeli