Novosti Sport Događanja

Vedrana Janjić srušila svoj polumaratonski rekord i zadržala vodeće mjesto u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi!

17.11.2023. / Damir Žbulj

Odlične rezultate ostvarili su trkači i trkačice Maraton kluba Velika Gorica na 36. Polumaratonu Ivan Starek, koji se bodovao u sklopu 1. Hrvatske atletske cestovne lige!

U fenomenalnoj formi je Vedrana Janjić, koja je samu sebe iznenadila novim rekordom na 'halfu', kojeg je istrčala 1:37:50, osvojivši peto mjesto među 75 trkačica i drugo mjesto u kategoriji Ž40. Odlično je polumaraton istrčala i Jasminka Zvonar (1:42:15), osvojivši 12. mjesto u ženskoj konkurenciji i prvo u kategoriji Ž55.

Petim mjesto na Jarunu Vedrana je učvrstila prvo mjesto u ligi među ženama i povećala vodstvo ispred drugoplasirane Marije Zoretić (AK Fit), koja je na Stareku bila deveta. Još su dvije utrke do kraja lige, najprije Mali maraton Nin – Zadar (21.1km) 25. studenog i potom Šibenik half marathon 2. prosinca. Iako je u vodstvu, njezina ligaška pobjeda još nije sigurna pa je Vedrana najavila sudjelovanje i na ninsko-zadarskom polumaratonu.

Po maglovitom i hladnom vremenu najbrži trkač MK Velika Gorica bio je Josip Martinović, a rezultat 1:27:18 je i njegov novi osobni rekord. Osvojio je 52. mjesto generalke među 311 finišera i finišerki te deveto mjesto u kategoriji M40. Darko Radić je s rezultatom 1:27:58 bio 61. ukupno i šesti u kategoriji M50.

Hrvoje Mikulić također je u životnoj formi, jer je samo tjedan dana nakon rekorda na 10 kilometara postavio i svoj novi rekord na polumaratonu. Tri kruga oko jarunskog jezera, uz jedan krug po Otoku hrvatske mladeži, prošao je za 1:32:19. To je bilo dovoljno za 79. mjesto generalke i deveto u kategoriji M45.

Vrijedne bodove u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi za MKVG osvojila je i Edita Grgić, koja je 21.1km istrčala za 1:51:01, osvojivši 31. mjesto u ženskoj konkurenciji i šesto mjesto u kategoriji Ž50.

"Vedrana i Jasminka ne samo da su se penjale na pobjedničko postolje zbog medalja u dobnim kategorijama nego su zajedno s Editom osvojile treće mjesto u ženskoj ekipnoj konkurenciji, za što su nagrađene peharom! Osim na polumaratonu, na Jarunu smo imali predstavnika i u popratnom programu. U utrci na 10 kilometara fenomenalan je bio naš junior Jerko Cvetković, a rezultatom 42:25 osvojio je 20. mjesto generalke od 143 finišera," pohvalili su se iz MK Velika Gorica.

Na zagrebačkom stadionu Mladosti održano je Prvenstvo Hrvatske u ultramaratonu na 6 i 12 sati. MK Velika Gorica predstavljao je neumorni ultramaratonac Berislav Devčić. Nakon dvanaest sati ‘peglanja’ staze po stadionu i okolnim ulicama, Devčić je u nogama skupio 82.098 metara. Tim je rezultatom osvojio 31. mjesto od 51 trkača i trkačica koji su zabilježili plasman te 23. mjesto u muškoj konkurenciji. Devčić je bio prijavljen i u konkurenciji trkača na 6 sati, a za to vrijeme prošao je 45.811 metara i osvojio 77. mjesto.

Podijeli