Novosti Sport Događanja

Vatrogasac slavio petu u nizu, 'petarda' Alana Pejaka u sedmici Mladosti, pet komada Kupe u mreži Banova

17.11.2020. / Damir Žbulj

Petu uzastopnu pobjedu ostvarili su nogometaši Vatrogasca, koji su na svom travnjaku s 3:2 dobili Meštricu.

Nije za ekipu iz Kobilića 13. kolo bilo nesretno, naprotiv, uspjeli su nastaviti svoj fantastičan niz i trenutno su na sjajnoj četvrtoj poziciji ljestvice 1. ŽNL Istok s 22 osvojena boda, dva više od Mladosti iz Obrezine, koja ipak ima i utakmicu manje.

Meštrica je u zaostatku bila već od druge minute, strijelac je bio Antonio Ivkić, a sredinom prvog dijela Vjekoslav Čavar zabija za 2:0 domaćih. Samo nekoliko minuta kasnije Ivan Britvec smanjuje zaostatak i to je rezultat kojim se odlazi na predah.

Ipak, početkom nastavka Ivan Matanović opet odvodi Vatrogasac na 'plus dva', a Britvec svojim drugim pogotkom, pola sata prije kraja, postavlja na konačni rezultat. Ostalo je gostima dovoljno vremena, ali se su na kraju u 12. nastupu ipak upisali četvrti ovosezonski poraz.

NK VATROGASAC (K): Matia Caput, Josip Šošić (Christian Sambol 46'), Vjekoslav Čavar, Ivan Antunović, Selver Muhić, Ivan Kontić, Krešimir Barišić (Matej Kovačić 75'), Ivan Matanović (Josip Grilec 69'), Marko Novak (Ivan Pavić 90'+2), Antonio Ivkić, Fran Klarić. Trener: Nino Matković.

NK MEŠTRICA: Krešimir Košutić, Petar Cundeković (Martin Orečić 72'), Marin Radoš, Hrvoje Bartolović, Haithem Hanachi, Matej Hanžek (Mladen Mrvac 88'), Jure Miličević, Ivan Britvec, Mario Skorin, Kristijan Šečić, Pavao Galović. Trener: Matija Šimunović.

 

Mladost iz Obrezine je do vrha napunila mrežu Posavca. Mario Kučan je čak sedam puta morao vaditi loptu iz mreže, a njegovi suigrači nisu niti jednom uspjeli svladati domaćeg vratara Mikleca.

Već na poluvremenu je bilo 4:0. Sredinom prvog dijela zabijali su Filip Zrnčić i Marijo Tadić, a prije odlaska na predah krenuo je show Alana Pejaka. Prvo je zabio iz igre pa je realizirao kazneni udarac, da bi u nastavku susreta dodao još tri komada, od kojih je jedan bio iz penala.

Postignuće za pamćenje i klupsku povijest!

NK MLADOST OBREZINA: Mislav Miklec, Martin Stanušić (Andrej Jelić 60'), Franko Perić, Marijo Tadić, Bruno Ivančić, Adis Smajić, Franjo Periša (Mario Stažić 71'), Alan Pejak, Marko Šorša (Filip Šimić 71'), Marko Kadoić (Dino Hadžiabdić 60'), Filip Zrnčić (Marko Grahovac 71').

NK POSAVEC: Mario Kučan, Vjekoslav Šumić (Zlatko Avgustinović 23'), Stjepan Budimski, Dinko Miljković, Alen Breščaković, Danijel Buzov, Igor Mostarlić (Andrija Ščrbak 56'), Ivan Smolko, Igor Bencek, Denis Kučan (Danijel Kučan 81'), Ivan Radman (Dejan Župetić 71').


Kupa je uvjerljiva svladala trećeplasirani Jelačića iz Banova s 5:2 te je još jednom potvrdila da s eu ovom rangu natjecanja može bez problema nositi sa svim suparnicima.

Gosti iz Banova poveli su nakon prvih pola sata igre, ali je u finišu prvog dijela prvo Kristijan Blažinčić zabio za izjednačenje, a onda je Ivan Šandor realizirao kazneni udarac za preokret domaćih.

Josip Brajković je u 57. minuti povećao prednost, a nekoliko minuta kasnije je Šandor svojim drugim pogotkom u potpunosti prelomio dvoboj.

Jelačić je uspio tek smanjiti zaostatak, ali je Brajković u finišu ponovno precizan, za 'točku na i' još jedne sjajne partije.

NK KUPA POKUPSKO: Dubravko Kušević, Marijan Petković, Ivan Kostadin, Ivan šestak, Mihael Vranešić, Ivica Petković, Stjepan Poturica (Davor Belečić 78'), Kristijan Blažinčić (Dario Vranešić 84'), Ivan Šandor, Josip Brajković, Jurica Ruklić (Robert Bašić 86').

 

Dinamo Hidrel je u ovom kolu bio slobodan, a dvoboj Bune i Milke Trnine je odgođen za 29. studenog.

Kupa je trenutno na sedmoj poziciji s 20 bodova, dva više i susret manje od Meštrice. Buna je ostala na 16 bodova, a Posavec na skromnih osam.

Iduće kolo igra se na u srijedu na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Posavec je domaćin Gaju, a Meštrica igra doma protiv vodećeg Kloštra. U Novom Čiču igra se derbi Dinamo-Hidrela i Vatrogasca, Kupa gostuje u Vezišću kod Milke Trnine, a u Obrezini je na rasporedu okršaj Mladosti i Bune.

1. ŽNL Istok, 13. kolo:
NK Mladost Obrezina - NK Posavec 7:0
NK Buna - NK Milka Trnina -:-
NK Kupa (P) - NK Ban Jelačić (B) 5:2
NK Ostrna - NK Lonja 0:1
NK Dubrava - NK Zvekovac 1:0
NK Vatrogasac (K) - NK Meštrica 3:2
NK Kloštar - NK Gaj 2:0

Podijeli