Novosti Sport Događanja

Vatreni iz Velike Gorice kreću na Euro: Modrić, Brozović i Budimir dolaze na Gradski stadion

05.04.2021. / Damir Žbulj

Kako je potvrdio član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko, naša nogometna reprezentacija će prije odlaska na Europsko prvenstvo pripremnu utakmicu s Armenijom odigrati na velikogoričkom Gradskom stadionu!

Prijateljski dvoboj s Armencima na rasporedu je 2. lipnja, pet dana kasnije Hrvatska ima posljednju provjeru u Belgiji, a 13. lipnja na rasporedu je prva utakmica na europskoj smotri protiv Engleske na Wembleyju. Protiv Češke igramo 18. lipnja u Glasgowu, a 22. lipnja, također na Hampden Parku, na programu je dvoboj sa Škotima.

Velika Gorica je već bila domaćin našim mladim selekcijama, a ovo će biti povijesna utakmica seniorske reprezentacije u našem gradu, još uvijek aktualnih svjetskih viceprvaka, predvođenih kapetanom Lukom Modrićem i 'turopoljskim topom' iz Okuja Marcelom Brozovićem. Vjerujemo kako će na Dalićevom popisu tada biti i Velikogoričanin Ante Budimir, a možda i ofenzivac Gorice Kristijan Lovrić.

Ovo će biti povijesna godina za velikogorički nogomet, jer će se 19. svibnja na našem stadionu igrati i finale Hrvatskog nogometnog kupa.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez iznimno kvalitetne podrške lokalne zajednice u izgradnji i održavanju sportske infrastrukture na području cijelog grada i svih sportova, a ovakvi sportski događaji su samo potvrda da smo napravili vrhunski posao u posljednjih nekoliko godina na svim poljima. Vidimo se u Velikoj Gorici," poručio je Črnko.

Podijeli